Main Content

Ter Stegen má životnú šancu, problémom môže byť Cillessen

streda, 24. august 2016 14:43 | Autor: Jakub Vaverka

Marc-André Ter Stegen
Marc-André Ter Stegen | zdroj: © TASR

Vedenie FC Barcelona od začiatku leta riešilo brankársky problém. Jednotkou totiž chceli byť ako Claudio Bravo tak aj Marc- Andre Ter Stegen. Čiľanov odchod do Anglicka mal situáciu vyriešiť, avšak nemusí tomu byť úplne tak.

Claudio Bravo už nechcel chytať iba v Primera División, v Lige majstrov však šance nedostával, a preto sa rozhodol odísť. V Manchestri City by mal byť jednotkou a z plných dúškov si užiť aj prestížnu Champions League. Barcelone tak ostal talentovaný Jordi Masip a Marc- André Ter Stegen. Bravov sok, ktorý by sa mal stať katalánskou jednotkou.

Podporujú to aj správy denníka Sport, ktorý hlása, že Nemec dostane od Barcy novú zmluvu, ktorá bude platiť až do roku 2021. Blaugranas však plánujú priviesť miesto Brava holandského gólmana Jaspera Cillessena, oporu Ajaxu Amsterdam.  Ten by mal byť Ter Stegenovou dvojkou, avšak nikde nie je napísané, že nemôže Nemcovu pozíciu ohroziť. Navyše, kouč Luis Enrique je známy tým, že vyberá hráčov podľa výkonnosti, nie podľa sympatií.

Bývalý útočník FC Barcelona, holandská futbalová legenda Ronald de Boer si myslí, že Cillessen môže za istých okolností narobiť MATS-ovi značné problémy:  „V Barcelone sa toho veľa učíte, môžete pokračovať v raste. Cillessen ale nie je žiadny nováčik. Chvíľu potrvá, kým si zvykne, ale následné môže byť pre Ter Stegena vyrovnaným sokom.

Holandského reprezentanta Jaspera Cillessena v Ajaxe vedie Ronaldov brat Frank, ktorého názor médiám de Boer prezentuje: „Páči sa mu, ako zvláda zápasy. Je to tichý chlapec, tvrdo pracujúci hráč, ktorý nerobí problémy. Som presvedčený o tom, že si môj brat myslí, že Jasperov odchod do Barcelony je správny krok. Cillessen môže byť prvotriednym brankárom niekoľko rokov.“