Main Content

Slovenský supertalent mieri do Kanady. ,,Je obrovský talent pre NHL,'' hovoria o ňom v zámorí

štvrtok, 25. august 2016 11:31 | Autor: Dávid Lech

Slovenský supertalent mieri do Kanady. ,,Je obrovský talent pre NHL,'' hovoria o ňom v zámorí
Slovenský supertalent mieri do Kanady. ,,Je obrovský talent pre NHL,'' hovoria o ňom v zámorí | zdroj: © TASR

Slovenský hokejový supertalent sa rozhodoval medzi pôsobením v KHL a zámorím. Napokon sa sťahuje do kanadskej juniorky.

Rodák z Bratislavy sa v lete usiloval o angažmán v klube Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava. V nabitej konkurencii ale neuspel a tak sa rozhodol pre odchod do zámoria. Na tohtoročnom CHL drafte si ho v druhom kole z celkovej 107. pozície vybral celok Ontario Hockey League zo Sarnie Sting.

Generálny manažér kanadského klubu Nick Sinclair neskrýval z podpisu 17-ročného centra obrovskú radosť: „Sme mimoriadne nadšení, že sa Adam pridal k nášmu tímu. Dnes je veľký deň pre náš tím. Podpísať hráča jeho kalibru je niečo, čo nás robí šťastnými,“ píše na oficiálnom webe tímu sarniasting.com.

Adam Ružička je výborne stavaný útočník, meria 194 centimetrov, váži 95 kilogramov. V uplynulej sezóne hájil farby pardubickej „dvadsiatky,“ kde v 30 súbojoch pozbieral rovnaký počet bodov za 14 gólov a 16 asistencií. Okrem iného reprezentoval Slovensko na MS kategórie U18, kde si na konto pripísal 4 body v 5 dueloch.

Ružička zároveň najhorúcejším slovenským želiezkom v ohni pred draftom NHL 2017. S jeho osobou je spomínaná voľba v prvom kole, niektorí experti ho dokonca zaradzujú medzi vážnych kandidátov na draft v prvej desiatke. Veľký potenciál v ňom vidí aj GM jeho nového zamestnávateľa zo Sarnie: „Je obrovský talent pre NHL, ktorý bude mať veľký vplyv na našu hru. Adam má veľmi dobré ofenzívne schopnosti a má taktiež defenzívne zručnosti. Veríme, že kombinácia jeho postavy, zručnosti a rýchlosti z nás urobia lepším klubom na oboch stranách klziska. Tešíme sa na prácu s Adamom a na jeho hokejový vývoj. Chceme mu pomôcť dostať sa na čo najvyššiu pozíciu v budúcoročnom výbere nováčikov NHL.“