Main Content

,,Mám z neho husiu kožu,“ tvrdí kapitán Montrealu o Radulovovi

štvrtok, 25. august 2016 13:00 | Autor: Dávid Lech

,,Mám z neho husiu kožu,“ tvrdí kapitán Montrealu o Radulovovi
,,Mám z neho husiu kožu,“ tvrdí kapitán Montrealu o Radulovovi | zdroj: © TASR

Jeho príchod do zámoria nebol takým prestupovým trhákom ako niektoré iné zmeny dresov v rámci NHL. Prestup ruského krídelníka si ale v organizácii Montrealu Canadiens už teraz nemôžu vynachváliť.

Po dlhých rokoch brázdenia ľadov Kontinentálnej hokejovej ligy sa Alexander Radulov rozhodol vrátiť do National Hockey League. Po tom, čo sa v NHL počas pôsobenia v Nashville Predators dopustil viacerých kontroverzií, nik nevie, čo má od 30-ročného útočníka očakávať.

V organizácii kanadského celku z Montrealu Canadiens v tom ale majú jasno. „Pokojne by som ho radil medzi 5 najšikovnejších hokejistov sveta,“ vzdáva poklonu novému spoluhráčovi kapitán tímu Max Pacioretty. Americký útočník druhým dychom dodáva: „Hneď po tom, čo sme ho podpísali, som si na Youtube pustil niekoľko jeho videí a mal som z neho husiu kožu. Je to jeden z najšikovnejších hokejistov sveta, teším sa na chvíľu, keď si s ním zahrám,“ cituje slová lídra „Habs“ web thehockeywriters.com.

Celok Montrealu Canadiens okrem iného do tímu priviedol aj obrancu Shea Webera z Nashvillu Predators výmenou za P.K. Subbana a taktiež dôrazného útočník Andrewa Shawa z Chicaga Blackhawks. Po nie najvydarenejšej sezóne tak Pacioretty očakáva výrazne zlepšenie výkonov tradičného klubu: „Myslím si, že tento rok nebudeme tak na očiach, pretože vlani sme nemali vydarený ročník. Zlepšili sme našu zostavu a myslím si, že sa to odzrkadlí aj na ľade. Posilnili sme oblasti, kde sme potrebovali vylepšiť. Naša presilová hra nebola dobrá a potrebujeme strieľať viac gólov.

O produktivitu by sa mal starať práve ruský krídelník Alex Radulov, ktorý bol doposiaľ považovaný za najlepšieho hokejistu hrajúceho v Európe. Radulova v kabíne Montrealu privítali s otvorenou náručou a táto spolupráca môže obe strany vyniesť do hokejových výšin. Ruský krídelník je zjavne odhodlaný presvedčiť o svojich kvalitách. „CSKA mi ponúkala viac ako akýkoľvek tím NHL, no ja som chcel hrať v Severnej Amerike,“ nechal sa počuť pre thescore.com.

Rodák z Nižneho Tagila zámorskému webu taktiež prezradil, ktoré tímy mali o neho najväčší záujem: „Najreálnejšími výbermi sa zdali byť Florida Panthers a Detroit Red Wings. Taktiež som bol v kontakte s New Jersey Devils.“ Výber Montrealu bol ale pre neho voľbou číslo jeden.

Od novej sezóny má veľké očakávania: „Pozrite sa na Habs. Máme najlepšieho brankára sveta a taktiež sme toto leto získali najlepšieho obrancu,“ neskrýva radosť celková pätnástka draftu 2004, ktorá prišla do zámoria očistiť svoje renomé.