Main Content

OFICIÁLNE: Slovan prišiel o hráča s reprezentačnými skúsenosťami

piatok, 26. august 2016 10:11 | Autor: Filip Chudý

OFICIÁLNE: Slovan prišiel o hráča s reprezentačnými skúsenosťami
OFICIÁLNE: Slovan prišiel o hráča s reprezentačnými skúsenosťami | zdroj: © TASR

To, o čom sa špekulovalo prakticky celý august, sa definitívne potvrdilo. Slovan Bratislava prišiel o hráča s reprezentačnými skúsenosťami, keďže ten prestúpil do Talianska.

Talianske médiá už niekoľko dní hovorili o prestupe Richarda Lásika do US Avellino 1912 ako o hotovej veci. Dokonca sa na internete už v strede týždňa objavili fotky, ako Lásik podpisuje zmluvu s týmto účastníkom Serie B, ale oficiálna pečiatka prišla až vo štvrtok večer. Vtedy Avellino na svojej stránke oznámilo, že angažovalo Richard Lásika, ktorý bude nosiť na drese číslo 15.  

Talianske médiá v minulých dňoch hovorili o dvojročnej zmluve, samotný klub dĺžku kontraktu ešte nepotvrdil. Pôvodne malo chcieť podľa talianskych zdrojov Avellino hosťovanie s opciou na prestup, Slovan zas tvrdý prestup. Corriere dello Sport v minulých dňoch informoval, že prestupová suma mala byť stanovená na 300 000 eur, ale žiadna oficiálna správa to zatiaľ nepotvrdila.

Tento trojnásobný reprezentant Slovenska a bývalý kapitán reprezentácie do 21 rokov v minulej sezóne hosťoval v Ostrave, keďže v Slovane s jeho výkonmi neboli spokojní, ale po letnom návrate sa prepracoval až do základnej zostavy belasých. No v nej už v minulých dueloch nenastupoval, keďže sa riešil jeho prestup do Avellina. Či zaňho belasí budú hľadať náhradu, alebo si vystačia so súčasnými hráčmi, verejne známe nie je.