Main Content

ANALÝZA 7. kola Fortuna ligy: Tipujeme zápasy s kurzom 5,87

sobota, 27. august 2016 09:49 | Autor: Filip Chudý

ANALÝZA 7. kola Fortuna ligy: Tipujeme zápasy s kurzom 5,87
ANALÝZA 7. kola Fortuna ligy: Tipujeme zápasy s kurzom 5,87 | zdroj: © TASR

Už vo štvrtok sa začal program posledného ligového kola pred reprezentačnou prestávkou, v ktorom treba odohrať ešte päticu zápasov. Ako by tie mohli dopadnúť?

Trnava – Slovan (sobota o 19:00)

Najväčšie slovenské derby napíše svoje 134. pokračovanie. Tento súboj nemá favorita a veľmi ťažko sa odhaduje jeho víťaz. Isté je iba to, že obe strany budú chcieť vyhrať. Naposledy Slovan zvíťazil 4:1, následne Trnava odvolala trénera a prišiel Miroslav Karhan. Nového trénera má odvtedy už aj Slovan. Ivan Vukomanovič pred týždňom ušil účinnú taktiku na Žilinu, ktorá ani nedokázala vystreliť na bránu. Podobne dobrá organizácia hry sa u belasých dá čakať aj teraz. Keď to spojíme s tým, že góly v tomto derby padajú vo väčšej miere iba ojedinele, vychádza to tak, že teraz padnú maximálne dva.

Náš tip:padnú 0-2 góly v kurze 1,70 na Tipsport.sk


 

Podbrezová – Zlaté Moravce-Vráble (sobota o 19:00)

ViOn po týždni opäť cestuje na trávnik súpera, no kým počas minulého víkendu nastúpil na pôde vtedy posledného Prešova, teraz to bude u lídra súťaže. Tým je trochu prekvapujúco, ale zaslúžene, Podbrezová. Tá má z prvých šiestich zápasov skóre 6:1, čo hovorí za všetko. Železiari majú aktuálne najlepšiu ligovú obranu a ešte v žiadnom ich ligovom stretnutí počas tejto sezóny nepadli viac ako dva góly. Je vysoko pravdepodobné, že tento scenár sa zopakuje. Domáci brankár Martin Kuciak aktuálne drží už 486-minútovú sériu bez inkasovaného gólu, pričom určite neprekvapí, ak ju natiahne o ďalších 90 minút (kurz 1,65).

Náš tip: padnú 0-2 góly v kurze 1,66 na Tipsport.sk


 

Ružomberok – Michalovce (sobota o 19:00)

Favoritom je domáci Ružomberok, ale pozor! To bol proti Zemplínčanom v dvoch prípadoch aj v minulej sezóne, no uhral pod Čebraťom len dve remízy. Z toho dôvodu treba byť opatrný a kurz 1,47 na víťazstvo domácich už nie je tak lákavý. V každom zápase Ružomberčanov v tejto sezóne, teda s výnimkou toho prvého proti strelecky impotentnému Prešovu, sa stalo, že gól dali obe strany. Kurz na zopakovanie tohto faktu je 1,98. No keďže Michalovce majú po Prešove druhú najhoršiu ligovú ofenzívu, aj v tomto smere treba byť opatrný. Je proste veľa vecí, ktoré sa na oboch stranách pred duelom z tipérskeho pohľadu vylučujú. Preto ak nemusíte, tento zápase netipujte.

Žilina – Trenčín (nedeľa o 19:00)

Považské derby, ktoré nemá favorita. Odkedy sa Trenčín vrátil do najvyššej súťaže, tak pod Dubňom ligový duel neprehral, čo sa už o tých európskych povedať nedá... Naposledy prehral v Žiline ligový zápas ešte v marci 2008. Žiline sa zatiaľ na svojej umelej tráve darí, ale v Bratislave od Slovana dostala facku, keď nedokázala ani len vystreliť na bránu. To Trenčín má lepšiu náladu po zápase vo Viedni, hoci Rapid už bol mysľou inde, ale zas má ťažký zápas v nohách. V stretnutiach týchto súperov góly padajú a mali by aj v nedeľu. Môžu byť aj tri a viac (kurz 1,72), no ako istejší sa javí tip, že gól dajú obaja. Pretože remíza (kurz 3,34) je pravdepodobná a tú v pomere 1:1 (kurz 6,40) vôbec nemožno vylúčiť.

Náš tip: každý tím dá gól – áno v kurze 1,54 na Tipsport.sk


 

Myjava – Prešov (nedeľa o 19:00)

Nováčik dal v minulom kole konečne gól a aj prvýkrát vyhral. Čo to s ním spraví, to sa ukáže aj na kopaniciach. Ale favoritom na víťazstvo, najväčším v tomto kole, je Myjava. Tieto kluby sa stretli v najvyššej súťaži zatiaľ len trikrát, všetky stretnutia vyhralo domáce mužstvo, pričom dvakrát svojho súpera hostila Myjava. No tá v tejto sezóne doma ešte nevyhrala. Lenže čelila oveľa silnejším súperom, ako je Prešov. Preto ak sa domáci skoncentrujú, mali by vyhrať.

Náš tip:1 výhra domácich v kurze 1,35 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov:5,87 na Tipsport.sk