Main Content

Detroit už vie, ako nahradí Pavla Dacjuka v strede útoku

nedeľa, 28. august 2016 11:57 | Autor: Dávid Lech

Detroit už vie, ako nahradí Pavla Dacjuka v strede útoku
Detroit už vie, ako nahradí Pavla Dacjuka v strede útoku | zdroj: © TASR

Pavel Dacjuk sa rozhodol opustiť zámorie a odišiel do rodného Ruska, kde už naplno zarezáva v tíme SKA Petrohrad. Po ruskej hviezde ostala v strede útoku Detroitu Red Wings veľká diera. Americký celok už vie, ako ju zapláta.

Káder Detroitu Red Wings s výnimkou spomínaného odchodu Pavla Dacjuka do Kontinentálnej hokejovej ligy a ukončenia kariéry Brada Ricahrdsa ostal pokope. Do tímu navyše pribudli útočníci Steve Ott, Thomas Vanek a Frans Nielsen.

Po odchode ruského hokejového kúzelníka ale ostala v strede útoku klubu z „Hockeytownu“ veľká diera. Generálny manažér Ken Holland prezradil, ako ju plánuje zaplátať. Jeden z najlepších nováčikov uplynulej sezóny, Dylan Larkin, sa presunie na pozíciu centra. 20-ročný útočník v prvej sezóne v najlepšej hokejovej lige sveta nastúpil do 80 stretnutí, na konto si pripísal 45 bodov a s 23 gólmi sa stal najlepším strelcom svojho tímu.

Je to náš plán pred prípravným kempom. Očividne hral od začiatku kariéry na pozícii centra. Draftovali sme ho ako centra, no keď máte v tíme hráčov ako Henrik Zetterberg a Pavel Dacjuk, bolo ťažké nájsť pre neho miesto,“ cituje slová GM Hollanda web thescore.com.

Larkin vlani v prvej útočnej formácii zaberal miesto na krídle ďalším talentovaným útočníkom „červených krídel“ na čele s Tomášom Tatarom a Gustavom Nyquistom. „Dylan hral minulú sezónu s Zetterbergom a Henrik na seba vzal zodpovednosť dať Dylanovi dostatok voľnosti, aby mohol hrať svoju hru. Z dlhodobého hľadiska, ale s Larkinom rátame ako so stredným útočníkom.

Do tímu pribudol taktiež kvalitný dánsky center Frans Nielsen a tak je plán Detroitu jasný. Kapitán Zetterberg sa presunie na krídlo elitnej formácie, ktorú bude zo stredu viesť nová akvizícia z New Yorku Islanders, ktorá sa s Detroitom dohodla na šesťročnom kontrakte v hodnote 31,5 miliónov amerických dolárov.

Vedenie klubu sa ale na postavenie svojho tímu v novej sezóne medzi najväčšími konkurentmi pozerá reálne: „ V lige je zhruba päť alebo šesť najväčších ašpirantov na zisk Stanley Cupu; my tam pravdepodobne nepatríme. Po týchto piatich či šiestich kluboch je ďalších 20 medzi ktorými nie sú veľké rozdiely. My patríme medzi tých 20 klubov. Okolo nášho tímu je ešte množstvo otázok.