Main Content

Crosby: S týmto hráčom si chcem zahrať na Svetovom pohári

nedeľa, 28. august 2016 15:31 | Autor: Dávid Lech

Crosby: S týmto hráčom si chcem zahrať na Svetovom pohári
Crosby: S týmto hráčom si chcem zahrať na Svetovom pohári | zdroj: © TASR

Sidney Crosby bude na Svetovom pohári 2016 kapitán kanadského výberu. V nominácii favorita septembrového turnaja sa hviezdny hráč stretne v kabíne s niekoľkými novicmi, s ktorými ešte nikdy nepôsobil v jednom tíme. Úradujúci šampión NHL prezradil, na ktorého hráča sa teší najviac.

Pri otázke, na ktorého novica sa teší najviac, musel chvíľu premýšľať. „Je to ťažké... Zaujímavý je pre mňa Brad Marchand,“ nechal sa počuť v rozhovore pre sportsnet.ca. Vskutku zaujímavý výber. Útočník Bostonu Bruins je častým súperom Pittsburghu Penguins a radí sa medzi najnepríjemnejších súperov v NHL. Dôrazný krídelník totiž patrí medzi najväčších provokatérov NHL.

Som zvyknutý hrať proti nemu, viem, ako hrá. Mať ho v tíme je omnoho príjemnejšie ako hrať proti nemu. Mať pri sebe hráča z blízkosti vášho rodiska, je to niečo špeciálne, súťažiť v drese Kanady s niekým ako je on.“ Crosby na posledných olympijských hrách hájil farby národného tímu vo formácii s Chrisom Kunitzom a Patriceom Bergeronom. Teraz by mohol mať v lajne opäť jedného z hráčov Bostonu Bruins.

Keď sa pozriete na to, akú mal Marchand sezónu – je oveľa viac než len dôrazným hráčom. Je skutočne dobrý hokejista, ktorého časť hry je založená na tvrdosti. Jeho hra je častokrát na hranici pravidiel. Má za sebou zatiaľ skvelú kariéru a myslím si, že hrať vedľa neho by bola zábava,“ premýšľa nad možným zostavením útočných formácií líder kanadského výberu.

Kanada ako víťaz dvoch posledných olympijských hier bude na veľmi kvalitne obsadenom turnaji favoritom číslo 1. Svetový pohár sa obnovil po dvanástich rokoch a tak žiadny z hráčov nevie, čo možno od hokejových hviezd v úvode sezóny očakávať. Nevie to ani Crosby, ktorý sa ešte nikdy neocitol v situácii, keď krátko po letnej príprave musel v septembri naplno zarezávať v „ostrých“ zápasoch.

Ako vidí 29-ročný center šance Kanady na zisk najcennejšieho kovu? „Aby som bol úprimný, ak sa pozriete na každú jednu zostavu a vidíte všetky tie mená, je to úžasné. Každý tím má nesporné kvality, vidíte talentovaných hráčov, ktorí budú lídrami svojich tímov. Množstvo hráčov je skúsených. Tím mladíkov bude pre zmenu jedným z najrýchlejších tímov. Každý klub má svoju vlastnú dynamiku a talent. Stať sa môže čokoľvek,“ nesmelo hlási. Nik však nepochybuje o tom, že cieľom nabitej súpisky „javorových listov“ bude opanovanie Svetového pohára. Člen Triple Gold Clubu by si tak na konto pripísal ďalší cenný skalp v podobe zlatej medaily zo Svetového pohára.