Main Content

Barcelona nedbá na Messiho kauzu ohľadom daní. Pripravuje mu nový kontrakt

utorok, 30. august 2016 15:56 | Autor: Dávid Lech

Barcelona nedbá na Messiho kauzu ohľadom daní. Pripravuje mu nový kontrakt
Barcelona nedbá na Messiho kauzu ohľadom daní. Pripravuje mu nový kontrakt | zdroj: © TASR

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu sa vyjadril k nedávnej kauze Lionela Messiho ohľadom krátenia daní. Zároveň prezradil, že katalánsky klub s hviezdnym Argentínčanom hodlá predĺžiť zmluvu.

29-ročný argentínsky loptový kúzelník má s Barcelonou platnú zmluvu do konca júna 2018. Hviezda katalánskeho klubu to v posledných mesiacoch vôbec nemala ľahké. Okrem ďalšej prehry Argentíny vo finále Copa America a predčasnom ukončení reprezentačnej kariéry sa na neho valila vlna kritiky za prevalenú kauzu ohľadom krátenia daní. Médiá navyše začali špekulovať o jeho možnom odchode z Barcelony.

Messi má ešte dva roky platnú zmluvu, no začneme s ním hovoriť o jej obnovení. Chceme s ním predĺžiť spoluprácu,90min.com cituje slová prezidenta FC Barcelona Josepa Maria Bartomeua. Messi zaznamenal v poslednej sezóne najnižšiu gólovú produkciu v La Lige za posledných sedem ročníkov, no na jeho výkonoch v novej sezóne sa to nijak neodráža. Navyše po svojom uponáhľanom ukončení reprezentačnej kariéry prisľúbil návrat do argentínskeho národného tímu.

Do novej sezóny vstúpil vo veľkolepej forme, no počas víkendového zápasu s Athleticom Bilbao si poranil zadný stehenný sval a podľa všetkého si bude musieť na chvíľu odpočinúť od futbalu. Nič to však nemení na fakte, že Barcelona so svojou oporou ráta aj naďalej: „Messi je vo futbalovom svete hráčom číslo jedna.

Bartomeu nedbá ani na Messiho kauzu ohľadom krátenia daní. „Daňové obvinenia, ktorým čelí jeho rodina sú niečo, čo sa nám nepáči, no niekedy hráči za tieto veci nenesú zodpovednosť.“ A druhým dychom dodáva: „Budeme rozprávať s viacerými hráčmi. V Prípade Lea, je veľmi silnou osobnosťou s veľkými ambíciami a vráti sa ešte lepší. V Barcelone robí ľudí šťastnými a vždy sa na neho môžeme spoľahnúť,“ deklaruje prezident úradujúceho španielskeho šampióna. Už čoskoro tak podľa všetkého uzrie svetlo sveta nová zmluva Lionela Messiho s Barcelonou, ktorá uzavrie všetky špekulácie ohľadom možného prestupu „blchy.“