Main Content

Prestúpil na poľskú dedinu a je tým bližšie k slovenskej reprezentácii

piatok, 2. september 2016 10:08 | Autor: Filip Chudý

Prestúpil na poľskú dedinu a je tým bližšie k slovenskej reprezentácii
Prestúpil na poľskú dedinu a je tým bližšie k slovenskej reprezentácii | zdroj: © TASR

Ďalší člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie zmenil dres a priblížil sa tým užšiemu kádru. Rozšírila sa tak slovenská enkláva v známej poľskej dedine.

Gornik Zabrze v minulej sezóne vypadol z najvyššej poľskej súťaže, preto bolo menším prekvapením, že jeho hráč Roman Gergel sa ocitol v nominácii Jána Kozáka na zápas proti Anglicku medzi náhradníkmi, keďže hráča z druhej poľskej ligy by ste v slovenskom reprezentačnom drese veľmi nečakali. No už to neplatí, pretože Gergel sa vracia do Ekstralasy.

Skúsený 28-ročný stredopoliar, často hrajúci na pravom kraji stredu poľa, no schopný hrať aj na pravom kraji obrany, prestúpil do Bruk-Bet Termalica Nieciecza. Klub sídli v dedine so 750 obyvateľmi, ktorá leží na juhu Poľska. Gergel tak rozšíril slovenskú enklávu na poľskom prvoligovom vidieku, keďže dres tohto klubu už obliekajú Samuel Štefánik, Pavol Staňo, Dalibor Pleva, Patrik Mišák, Dávid Guba a Martin Juhar.

Portál sportowefakty.wp.pl informoval, že Gergel mal v zmluve výkupnú klauzulu na 300 000 eur, ale Nieciecza ho získala za trochu nižšiu sumu. Tomuto odchovancovi Bánoviec nad Bebravou sa v minulej sezóne individuálne darilo. Aj preto sa ocitol v širšom reprezentačnom kádri, pričom do toho užšieho má z najvyššej poľskej súťaže teraz určite bližšie, ako by to bolo z druhej poľskej ligy.