Main Content

Kto z Premier League sa hodí do Barcelony? Xavi má odpoveď

utorok, 6. september 2016 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

Kto z Premier League sa hodí do Barcelony? Xavi má odpoveď
Kto z Premier League sa hodí do Barcelony? Xavi má odpoveď | zdroj: © TASR

Španielsky záložník Xavi Hernandéz patrí medzi najväčšie futbalové osobnosti posledných dvoch dekád. Nevysoký playmaker, ktorý bol svojimi myšlienkami na ihrisku vždy o dva kroky ďalej ako súperi, v rozhovore prezradil, ktorý futbalista z anglickej ligy má kvality na to, aby hrával za Barcelonu.

Xavi Hernandéz sa s Barcelonou rozlúčil vo veľkom štýle. Ako kapitán klub v sezóne 2014/2015 priviedol k prestížnemu treble, následne sa rozhodol dať Zbohom európskemu futbalu a zamieril do Kataru, kde sa z neho stal hráč/ambasádor.

Barcelonu však má stále v srdci a vždy mať bude, preto pri rozhovoroch s médiami svoj materský klub nikdy neobíde. Muž, ktorý nedávno prehlásil, že by sa chcel v budúcnosti stať na Camp Nou novým Pepom Guardiolom v interview pre  ShortList Magazine odpovedal okrem iného na otázku, ktorý hráč z anglickej Premier League by do katalánskeho stroja pasoval.

Xaviho výber je naozaj zaujímavý: „Myslím si, že Riyad Mahrez je dostatočne kvalitný na to, aby hral za Barcelonu. Som však rád, že sa rozhodol ostať v Leicestri. Istotne mal veľa možností, no ak by Leicester po tak veľkom úspechu stratil najlepších hráčov, bola by to hanba. Bude veľmi zaujímavé ho sledovať v drese Líšok na európskej scéne.“

Samotný Mahrez je údajne veľkým fanúšikom FC Barcelona a počas letného prestupového obdobia bol s odchodom do katalánskej metropoly neraz spájaný. Nakoniec sa ukázalo rozhodujúce, že alžírsky reprezentant nechcel byť na Camp Nou útočníkom číslo štyri. V konkurencii Lea Messiho, Neymara či Luisa Suareza by totiž veľa priestoru nedostal.