Main Content

Říha si praje mať „béčko“ Slovana Bratislava v Tipsport lige

streda, 7. september 2016 13:28 | Autor: Dávid Lech

Říha si praje mať „béčko“ Slovana Bratislava v Tipsport lige
Říha si praje mať „béčko“ Slovana Bratislava v Tipsport lige | zdroj: © TASR

Tréner HC Slovan Bratislava Miloš Říha sa nechal počuť, že by uvítal možnosť preradzovania mladých hráčov do „béčka“ Slovana, ktoré by hrávalo najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž.

Jediný slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava vstupoval v lete do prípravných zápasov s 36-členným kádrom. Vyše desať hráčov sa do kolotoča ruskej nadnárodnej súťaže ale tento rok vôbec nedostane. „Belasí“ sa však snažia držať v kádri viacero mladých hráčov, medzi ktorými sú zväčša talentovaní Slováci na čele s brankárom Christiánom Pavlasom, obrancami Patrikom Bačíkom, Mislavom Rosandičom, Matejom Pokorným či Filipom Vidovičom a útočníkmi Borisom Sádeckým, Jurajom Šiškom, Petrom Galisom, Denisom Pätoprstým, Marcom Halamom, Jozefom Tibenským a Samuelom Petrášom.

Hore uvedení mladíci to majú v konkurencii skúsených legionárov či slovenských reprezentantov veľmi náročné a o pravidelnej hre v KHL môžu len snívať. Lodivod klubu z metropoly Slovenska, Miloš Říha, prišiel so zaujímavým nápadom ako vyriešiť túto situáciu a nájsť uplatnenie aj pre hráčov, ktorí sa nezmestia do zostavy Bratislavčanov.

Mladí chlapci predvádzajú, na čo majú. Je škoda, že nemáme k dispozícii béčko, ktoré sme si vysnívali. Títo hráči mohli byť v slovenskej extralige,“ nechal sa počuť český kouč v augustovom rozhovore pre hokej.cz. Mladí hráči by tak mali možnosť hrať bok po boku vedľa seba a herne napredovať. Problémom sú však podľa českého trénera financie. „Je to otázka financií. Ale budeme sa snažiť, aby sme mladých hokejistov dostali do klubov, kde budú môcť pravidelne hrať a kde budú rásť,“ uzavrel svoje zamyslenie nad budúcnosťou „zelenáčov“ v kádri Slovana.

Tento ročník Tipsport ligy sa tak s určitosťou odohrá bez bratislavského „béčka,“ no koncept tímu pre mladé slovenské talenty slovenského celku z ruskej nadnárodnej súťaže je vcelku zaujímavý. Najväčší otáznik visí nad financiami. Ak by Slovan tento problém vyriešil, slovenská liga by to určite do budúcnosti uvítala.