Main Content

Ďalší mladý Slovák do Talianska, tentoraz smer Udinese Calcio

streda, 7. september 2016 16:46 | Autor: Filip Chudý

Ďalší mladý Slovák do Talianska, tentoraz smer Udinese Calcio
Ďalší mladý Slovák do Talianska, tentoraz smer Udinese Calcio | zdroj: cech-slovakia.sk

Taliansky futbal je pre slovenských hráčov zasľúbený, o čom svedčí ďalší prestup mladého Slováka týmto smerom. Tentoraz na Slovensku nakupovalo Udinese Calcio.

Mladý slovenský obranca Filip Vaško vymenil VSS Košice za Udinese Calcio v deň svojich 17-tych narodenín, informovala o tom hráčova zastupiteľská agentúra ČECH – Slovakia na svojej oficiálnej stránke. Vaško s Udinese trénuje od konca júla, keď absolvoval sústredenie s dvojfázovými tréningami a prípravnými zápasmi. V príprave strelil jeden gól a vďaka dobrým výkonom mu tréner pravidelne dáva priestor v základnej zostave.

„Som rád a som veľmi vďačný, že som sa mohol dostať do takého skvelého klubu ako je Udinese Calcio. Podmienky sú na vysokej úrovni a veľmi dobré pre môj futbalový rast. Určite najväčšou motiváciou je dostať sa do prvého tímu Udinese, ale teším sa aj na ligu v kategórii U19 Primavera. Samozrejme, som odhodlaný pracovať na sebe čo najviac,“ povedal Vaško pre cech-slovakia.sk

Odchovanec rožňavského futbalu sa s Udinese už zúčastnil aj na medzinárodnom turnaji Peronne Cup vo Francúzsku, na ktorom sa prebojoval so spoluhráčmi až do finále, kde nestačili na AS Rím. „Bol to výnimočný zážitok hrať proti známym svetovým mužstvám. Som rád, že som odohral všetkých päť zápasov a že mi tréner preukázal dôveru,“ vyjadril sa po turnaji Vaško.