Main Content

Kováčik k téme Stoch: Keby nie Kozák, tak to spraví on!

štvrtok, 8. september 2016 11:06 | Autor: Dávid Lech

Kováčik k téme Stoch: Keby nie Kozák, tak to spraví on!
Kováčik k téme Stoch: Keby nie Kozák, tak to spraví on! | zdroj: © TASR

Prezident SFZ, Ján Kováčik, sa otvorene v médiách vyjadril k téme Stoch, kontroverznému rozhovoru Jána Kozáka s redaktorom RTVS Ľubošom Hlavenom a neodpustil si ani komentár k „výstupu“ Juraja Kucku na sociálnej sieti Instagram.

V rozhovore pre Hospodárske noviny sa prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik vyjadril k reakcii reprezentačného kouča Jána Kozáka na otázku „Hneváme sa na rozhodcu?“ redaktora RTVS Ľuboša Hlavenu po kvalifikačnom zápase s Anglickom (0:1). „Táto otázka nemusela prísť v tom čase. Mohla prísť na záver toho vstupu, prípadne na druhý deň. No, skúste sa vžiť to jeho pozície. Prežijete takýto zápas, aké tam museli byť emócie potom, keď sme boli tak blízko k zisku bodu. A keď sa to všetko vo vás nakumuluje a príde takáto otázka – ktokoľvek iný by reagoval podobne a možno ešte horšie,“ zastal sa Kováčika lodivoda nášho národného tímu.

„Hlava“ SFZ taktiež súhlasí s nezaradením Miroslava Stocha do reprezentačnej nominácie. „Ja to nemám z druhej ruky, ja som v tom lietadle bol. Viem presne, čo sa stalo a rozhodnutie trénera Kozáka plne rešpektujem. Ak by aj bol Stocha na zápas proti Anglicku nominoval, tak ja tú nomináciu nepodpíšem,dennik.hnonline.sk cituje ostré slová bývalého majiteľa FK Dukla Banská Bystrica, ktorý sa počas výkonu funkcie rozhodol vzdať všetkých funkcií v klube.

Dvere do národného tímu tak má hráč tureckého Fenerbahce zatvorené na dlhšiu dobu. „Po tom všetkom, čo si pán Stoch dovolil, tak jednoducho do reprezentácie nepatrí,“ Kováčik uzavrel jednoznačne túto tému. Nezabudol sa taktiež vyjadriť ku komentáru Juraja Kucku na sociálnej sieti Instagram, kde sa zastával svojho bývalého spoluhráča. Kováčik tvrdí, že si všetko vysvetlili, no zároveň nezabudol dodať, že kompetencie a zodpovednosť za nomináciu má tréner a funkcionári za jeho rozhodnutiami stoja. „Tréner vyberá a nominuje hráčov na zápas. A futbalisti sú na to, aby hrali. Dúfam, že sme sa pochopili a v budúcnosti sa hráči nebudú vyjadrovať k nominácii na reprezentačný zápas.“