Main Content

Ohlasy trénerov a hráčov všetkých tímov pred začiatkom Svetového pohára 2016

štvrtok, 8. september 2016 15:48 | Autor: Dávid Lech

Ohlasy trénerov a hráčov všetkých tímov pred začiatkom Svetového pohára 2016
Ohlasy trénerov a hráčov všetkých tímov pred začiatkom Svetového pohára 2016 | zdroj: © TASR

Prinášame ohlasy trénerov a hráčov z kabín všetkých ôsmich účastníkov Svetového pohára 2016. Severná Amerika si verí, Česi tvrdia, že o víťazovi sa rozhoduje na ľade a nie na papieri, Rusi chcú vsadiť na útok, Fíni sa tešia na turnaj, Kanaďania odhodili svoje ego pri vstupe do šatne, Švédi sa spoliehajú na Lundqvista, Výber Európy hľadá spoločnú chémiu a Američania zastrašujú súperov a sľubujú tvrdú hru.

Jere Lehtinen, GM Fínska: „Na papieri naše formácie vyzerajú veľmi dobre. Samozrejme, musíme ich vidieť pracovať aj na ľade, no mnoho hráčov je zvyknutých hrať spolu, čo nám pomôže. Som nadšený z toho, že je v tíme taká skvelá „chémia.“ (nhl.com)

Teuvo Teräväinen, útočník Fínska: „Je skvelé byť opäť na začiatku sezóny. Bolo to dlhé leto. Každý sa chce čo najskôr vrátiť na ľad a hrať hokej. Všetci sa na to tešíme.“ (nhl.com)

Tuukka Rask, brankár Fínska: „Dostali sme šancu hrať s najlepšími hráčmi našej krajiny proti najlepším hráčom sveta. Je to veľký rozdiel hrať pred sezónou. (nhl.com)

Patrik Laine, útočník Fínska: „Myslím si, že naša krajina si uvedomuje, že máme skvelý hokej a generácia súčasných mladíkov môže byť najlepšia vo svete. Všetci očakávajú, že začneme nosiť medaily zo všetkých turnajov. Máme dobrých juniorských trénerov, ktorí z nás robia vychádzajúce hviezdy.“ (nhl.com)

Nathan MacKinnon, útočník Severnej Ameriky: „Nemyslím si, že niekto má zručnejšie mužstvo ako my. Máme talent a schopnosť poraziť kohokoľvek.“ (nhl.com)

Connor McDavid, útočník Severnej Ameriky: „Stopercentne. Máme veľa mladých hráčov, budeme rýchli a zruční. Musíme to využiť.“ (nhl.com)

Oleg Znarok, tréner Ruska: „Je to turnaj, ktorého sa chce zúčastniť každý. A je to zároveň časť prípravy na Olympiádu. Naši hviezdni útočníci musia pomáhať obrane. Ak sa im to podarí, všetko bude v poriadku.“ (nhl.com)

Alexander Ovečkin, kapitán Ruska: „Každý chce vyhrať turnaj, každý chce vyhrať svoje zápasy. Uvidíme, ako to skončí.“ (nhl.com)

Nikita Kučerov, útočník Ruska: „Nikdy som nereprezentoval Rusko (medzi seniormi pozn. red.). Neviem, aké to je hrať na olympijských hrách. No máme skvelý tím a myslím si, že môžeme byť na turnaji veľmi nebezpeční.“ (nhl.com)

Dmitrij Orlov, obranca Ruska: „Máme skvelých útočníkov a myslím si, že potrebujeme hrať hlavne v útoku, dať našim útočníkom šancu ukázať sa a strieľať góly.“ (nhl.com)

Steven Stamkos, útočník Kanady: „Ide o turnaj, na ktorom uvidíte všetky najväčšie hokejové talenty. Myslím, že kvalita hokeja bude tá najvyššia, akú kedy diváci videli za posledné roky.“ (nhl.com)

Tyler Seguin, útočník Kanady: „Myslím si, že každý, kto sem prišiel, vo dverách odhodili svoje ego a je ochotný akceptovať akúkoľvek úlohu v hre. Post? Nezáleží na tom. Dajte ma do obrany. Nebude to možno najlepšie, ale budem tam hrať.“ (nhl.com)

Jack Johnson, obranca USA: „Nemyslím si, že je tajomstvom, že budeme hrať fyzicky náročnú hru. Budeme veľmi dôrazní... Budeme sa snažiť, aby kvôli nám súperi nespali.“ (nhl.com)

Zach Parise, útočník USA: „Budeme vytvárať tlak. Musíme vytvárať tlak okolo nás všade na ľade. Zatlačiť na obrancov, znepríjemňovať im život a z toho vyplynú šance na skórovanie.“ (nhl.com)

Justin Abdelkader, útočník USA: „Našou charakteristikou by mala byť silová hra založená na forčekingu, drsná hra s dobrou obranou i brankárom. Nebudeme sa pokúšať o strelenie ôsmich gólov v zápase. Ak sa to stane, stane sa, no my sa budeme snažiť hrať dobre v obrane a pokúsiť sa využiť všetky naše gólové príležitosti.“ (nhl.com)

John Tortorella, tréner USA: „Nenechajte sa mýliť – nebudeme tráviť veľa času staraním sa o to, ako hrajú naši súperi. My budeme hrať našu hru.“ (nhl.com)

Rikard Gronborg, tréner Švédska: „Lundqvist je základným kameňom tímu. Máme plán. Teraz nie je chvíľa na to, aby som médiám povedal, aký je to plán, no máme ho. Všetci chceme niečo dokázať. Myslím si, že preto sme aj tu. “ (nhl.com)

Erik Karlsson, kapitán Švédska: „Byť kapitánom. Je to niečo, čo vnímam ako výzvu byť stále lepším, chcem byť lepšou osobou i hráčom. Cítim sa skvelo. Mám niekoľko strieborných a bronzových medailí. Zatiaľ som sa však nikdy nestal skutočným víťazom. Verím, že to konečne „klapne.“ (nhl.com)

Ralph Krueger, tréner Výberu Európy: „Najväčšou výzvou je uchopiť to celé ako súťaž, v ktorej budú hráči reprezentovať svoje krajiny. To je priorita číslo jeden, nechceme im to vziať. Je jedno, či je vo výbere jeden hráč či šiesti jednej národnosti. V prvom rade hrajú za svoje krajiny.“

Zdeno Chára, obranca Výberu Európy: „Máme niekoľko dní, možno týždeň, pokiaľ to celé vypukne. Budeme tak hľadať vlastnú identitu, budovať spoločné priateľstvá, hľadať niečo, na čo môžeme byť hrdí. Potom by sme to radi preniesli na ľad a podávali dobré výkony." 

Roman Josi, obranca Výberu Európy: „Nebude na nás vyvíjaný taký tlak ako na ostatné tímy. Nie sme favoriti, no radi by sme sa postarali o rozruch. Máme v tíme niekoľko skvelých hokejistov. Bude to o hľadaní chémie, vytvorení jednoliateho kolektívu.“ (nhl.com)

Tomáš Plekanec, kapitán Česka: „Z môjho pohľadu by bolo najlepšie všetkým dokázať, že sa mýlili. Keď som bol mladý, nikto mi neveril, že sa môžem stať profesionálnym hokejistom a dostať sa do NHL. Používal som to ako motiváciu, aby som trénoval ešte tvrdšie a dokázal ľuďom, že sa mýlili. Bolo by to skvelé ukázať aj na Svetovom pohári.“ (nhl.com)

Martin Ručinský, GM Česka: „Strata Krejčího Hertla a Gudasa nie je jednoduchá. Všetko sú to kvalitní hráči, Krejčí mal byť naším prvým centrom. Hertl mal hrať v elitnej šestke útočníkov. Musíme ísť ďalej a musí nás to hnať dopredu.“ (nhl.com)

Petr Mrázek, brankár Česka: „Som pripravený a cítim sa dobre. Máme chlapov, ktorí držia spolu a ak budeme hrať ako tím, máme šancu zvíťaziť. Je to krátkodobý turnaj a možno na papieri nie sme favoritmi, no všetko sa rozhoduje na ľade.“ (nhl.com)