Main Content

Analýza 8. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 9,86

sobota, 10. september 2016 10:58 | Autor: Filip Chudý

Analýza 8. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 9,86
Analýza 8. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 9,86 | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke pokračuje naša najvyššia súťaž ďalším kolom, v ktorom budeme svedkami viacerých zaujímavých zápasov. Ako by tie mohli dopadnúť?

Trenčín – Trnava (sobota o 17:00)

Tieto dve mestá spája jedna ľudová pieseň, pričom treba veriť, že aj dnešná futbalová ruža bude voňavá. Naposledy sa spolu stretli na jar tiež v Trenčíne, vtedy boli domáci oveľa väčší favorit ako dnes, ale prehrali 1:3. Počas reprezentačnej prestávky sa Trenčín opäť oslabil, keď hlavne Rabiu bude citeľne chýbať a nebude ho mať ho nahradiť, Madu až takou stratou nebude. Trnava riešila post útočníka, keďže po hlúpom skrate Tambeho už nemala žiadneho k dispozícii, preto odchovanec Juventusu Ceria bude hrať už možno od začiatku. Tento zápas sa ťažko tipuje, môže dopadnúť akokoľvek výsledkovo, ale aj gólovo. Radšej si ho minimálne v televízii pozrite, ako by ste ho mali tipovať.

Slovan – Myjava (sobota o 19:00)

V tomto zápase sa stretnú medailisti z minulého ročníka, ktorí sa postarali zrejme o aktuálne najprekvapujúcejšiu sériu našej najvyššej súťaže. Myjava už totiž štyrikrát za sebou na Pasienkoch vyhrala v pomere 1:0. Preto je trochu záhadou, prečo je podľa kurzov v tomto kole suverénne najväčší outsider. Ak veríte v jej ďalšie víťazstvo, je na ňu vypísaný kurz 12,10, ak dokonca vo výsledok 0:1, kurz je 24,00. Slovan pri predchádzajúcich štyroch prehrách vždy viedol iný tréner, teraz to na Myjavu prvýkrát skúsi Vukomanovič. Vychádza to tak, že buď sa Slovan opäť vytrápi, alebo sa stane niečo podobné ako pred touto sériou, keď doma porazil Myjavu 5:0. No skôr to bude boj o víťazstvo, ktoré Slovan môže dosiahnuť, ale vzhľadom na súčasnú defenzívnu kvalitu kopaničiarov to vychádza tak, že veľa gólov nepadne, ale minimálne jeden by mal.

Náš tip: padnú 1-2 góly v kurze 2,06 na Tipsport.sk

Michalovce – Žilina (sobota o 19:00)

Žilina je líder súťaže, ale treba si uvedomiť jednu vec, vďačí za to hlavne domácim zápasom na umelej tráve, kde hrala 5 zo 7 duelov. Vonku síce vyhrala v Trnave, ale ako sa ukázalo, podľa rozhodcovskej komisie dala víťazný gól z ofsajdu, navyše výkonom nejako extra nenadchla, v Bratislave so Slovanom dokonca ani nevystrelila na bránu a zaslúžene prehrala. Samozrejme, Michalovce sú trochu iné mužstvo, ale určite majú šancu na víťazstvo, veď v tejto sezóne už porazili Trenčín a v minulej Žilinu dvakrát. Navyše Žilinčanom strelili až šesť gólov, preto je predpoklad, že by dnes mohli minimálne jeden.

Náš tip: Michalovce dajú gól v kurze 1,50 na Tipsport.sk

Prešov – Podbrezová (sobota o 19:00)

Druhý od konca privíta druhého v tabuľke, na oko jasná záležitosť, lenže pozor. Dokým išla Podbrezová potichučky, mala výsledky, akonáhle si všetci všimli, že vedie tabuľku, začalo okolo nej trochu mediálne haló a už prišlo (ne)čakané domáce zaváhanie proti ViOn-u. Železiarom pozícia favorita, ktorý navyše musí podľa verejnosti vyhrať, nevyhovuje, lenže v podobnej budú aj teraz. Tréner hostí Fabuľa je z Prešova, preto to bude preňho špecifický zápas. Je to asi typický zápas 1X2, o čom svedčia aj pomerne vyrovnané kurzy, preto sa na to pozrime inak. Obaja nedávajú veľa gólov, Prešov zatiaľ dal len jeden, Podbrezová dáva priemerne jeden na zápas, matematicky by viac ako dva padnúť nemali.

Náš tip: padnú 0-2 góly v kurze 1,56 na Tipsport.sk

Senica – Ružomberok (sobota o 19:00)

Ak sme predchádzajúci zápas označili prívlastkom ako typický 1X2, potom tento je taký tým dupľom. Históriu vzájomných zápasov nemožno veľmi použiť, a to z dvoch dôvodov. Senica je úplne iné mužstvo, v ktorom po novom dominujú legionári, navyše ani minulé výsledky nedávajú žiadnu tipérsku logiku. Zrejme to vyjde tak, že kto sa lepšie vyspí, ten vyhrá. No aj tak viac veríme hosťom, majú lepší a zohratejší káder, vonku sa im síce v tejto sezóne nedarí, ale prehrali len na umelých trávach, v Senici sa hrá na prírodnej...

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,43 na Tipsport.sk

Zlaté Moravce-Vráble – Dunajská Streda (sobota o 19:00)

Z hľadiska postavenia mužstiev najmenej príťažlivý zápas kola, tretí od konca proti poslednému. Zaujímavé je to, že Dunajskostredčania nikdy v Zlatých Moravciach v rámci zápasov najvyššej súťaže nevyhrali, a to tam hrali už desaťkrát. No na papieri majú lepší káder hostia, ktorí navyše v každom prehratom zápase boli blízko minimálne k bodu, len šťastie sa od nich odklonilo. Teraz by sa im to mohlo vrátiť, ale nevylučujeme, že ich neúspešná séria na pôde ViOn-u bude pokračovať piatou remízou.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,43 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov:9,86 na Tipsport.sk