Main Content

Téma Stoch nech je už minulosťou, zobrala nám už aj tak veľa

sobota, 10. september 2016 15:58 | Autor: Filip Chudý

Téma Stoch nech je už minulosťou, zobrala nám už aj tak veľa
Téma Stoch nech je už minulosťou, zobrala nám už aj tak veľa | zdroj: © TASR

Aj skoro týždeň po kvalifikačnom zápase s Anglickom patrí medzi nosné témy v našom futbale aféra okolo Miroslava Stocha. Treba na ňu rýchlo zabudnúť, inak to skončí horšie ako je.

Komentár Filipa Chudého

Nenominovanie Miroslava Stocha na zápas s Anglickom spustilo logickú lavínu, ale zbytočne ju netreba šíriť ďalej, pretože ak áno, urobí ešte väčšie škody, ako sa na začiatku celej aféry zdalo.

Najnovšie sa k situácii vyjadril šéf zväzu Ján Kováčik, ktorý by vraj prípadnú nomináciu Miroslava Stocha ani nepodpísal, keďže vie, čo sa medzi ním a trénerom stalo. Ide určite o vyjadrenie, na ktoré má šéf slovenského futbalu právo, ale mohol si ho trochu lepšie načasovať. Ak by ho vytiahol hneď na začiatku v spojitosti v tom čase zverejnenou nomináciou, resp. najlepšie ešte pred ňou, nemuselo nasledovať to, čo sa stalo. Od Kuckovho statusu až po gól v našej siete v úplnom závere proti Anglicku, resp. Kozákov výstup po zápase. Pretože ak by Kováčik niečo také povedal skôr, uľahčil by situáciu aj trénerovi a možno by tým vznikol aj väčší poriadok v hlavách hráčov.

Mimochodom, stále nebolo oficiálne pomenované, čo sa vlastne stalo. Verzií je viacero, starým tučniakom a následným fyzickým kontaktom začínajúc, až úplnými fatamorgánami končiac. No už je aj tak jedno, čo to presne bolo, netreba sa v tom vŕtať. Len zopakujeme, čo sme napísali na začiatku aféry, ak by sa to hneď pomenovalo presnými menami, verejnosť by to prijala lepšie. Ba dovolíme si dodať, že ani následky by neboli také, aké nakoniec boli.

Aféra okolo Stocha rozdelila náš futbalový národ na dve časti, jedna je za trénerom, druhá za hráčom. A to je to najhoršie, čo sa nám mohlo stať, pretože iba keď budeme držať spolu, máme šancu niečo dosiahnuť. Nehovoriac o tom, že ani kabína sa nezdá taká jednotná, ako bola v minulej kvalifikácii, no pevne veríme, že túto vetu naši futbalisti čoskoro vyvrátia, nič by nás viac nepotešilo. Veď keď budú držať spolu, o postup do Ruska sa báť nemusíme.

V tejto chvíli musíme reprezentačnou optikou na Miroslava Stocha zabudnúť. Nech sa mu darí v klube, nech robí dobré meno nášmu futbalu v nepochybne nadštandardnom európskom klube, nech otvára brány do Európy ďalším našim hráčom, no už by sme nemali hovoriť, čo by bolo keby tu bol Stoch. Pod Kozákom tu už nebude a bodka.

Radšej sa sústreďme už na ďalšie dva októbrové kvalifikačné zápasy, v ktorých nastúpime proti našim priamym (minimálne) barážovým súperom. Tieto stretnutia veľa napovedia o celej kvalifikácii. Aféra Stoch nám už veľa zobrala, nedovoľme, aby nám zobrala ešte viac.