Main Content

Zostava Barcy je takmer dvojnásobne drahšia ako Manchesteru

piatok, 27. máj 2011 10:00 | Autor: TASR

Zostava Barcy je takmer dvojnásobne drahšia ako Manchesteru
Zostava Barcy je takmer dvojnásobne drahšia ako Manchesteru | zdroj: SITA

Predpokladaná základná jedenástka FC Barcelona v sobotňajšom finále futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 je o vyše sto percent drahšia ako očakávaná jedenástka druhého tímu bojujúceho o cennú trofej Manchestru United.

Ako vyplýva z odhadovaných trhových hodnôt jednotlivých hráčov podľa portálu transfermarkt.de, tréner "Barcy" Josep Guardiola by mal na trávnik londýnskeho Wembley poslať futbalistov cenených v súhrne na 445 miliónov eur. Naproti tomu pravdepodobná zostava kouča "červených diablov" Sira Alexa Fergusona má hodnotu "iba" 207,5 milióna eur. Troma najdrahšími hráčmi finále sú Lionel Messi (FC Barcelona/100 miliónov), Andrés Iniesta (FC Barcelona/60) a Wayne Rooney (Manchester United/52).

Odhad cien jednotlivých hráčov predpokladaných základných zostáv FC Barcelona a Manchestru United vo finále LM 2010/2011 podľa transfermarkt.de:

FC Barcelona (Šp.): Víctor Valdés (20) - Daniel Alves (35), Gerard Piqué (38), Carles Puyol (20), Éric Abidal (17) - Sergio Busquets (30), Xavi Hernández (50), Andrés Iniesta (60) - Pedro Rodríguez (25), Lionel Messi (100), David Villa (50)

Manchester United (Angl.): Edwin van der Sar (3,5) - Fábio da Silva (3,5), Rio Ferdinand (20), Nemanja Vidič (37), Patrice Evra (27) - Antonio Valencia (19), Michael Carrick (18), Ryan Giggs (4,5), Park Ji-Sung (12) - Wayne Rooney (52), Javier Hernández (11)


Vidič: FC Barcelona nie je iba Lionel Messi

Kapitán anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Nemanja Vidič vystríha svojich spoluhráčov pred posadnutosťou z ťahúňa FC Barcelona Lionela Messiho v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2010/2011. Fenomenálny, hoci stále iba 23-ročný Argentínčan sa presadil v ostatnom stretnutí spomenutých dvoch tímov, keď vo finále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže 2008/2009 pečatil rímske víťazstvo "Barcy" 2:0.

"Messi je skvelý futbalista a je mimoriadne ťažké zastaviť ho. Rozhodne ale nemôžeme podceňovať ďalších hráčov súpera na čele so Xavim a Andrésom Iniestom, ide o lídrov tímu. FC Barcelona nestojí a nepadá na jednom mužovi," nechal sa počuť Vidič. Srbský stopér si ešte pamätá záverečný zápas LM spred dvoch sezón. "Do každého duelu, obzvlášť finálového idete s úmyslom zvíťaziť. Je potom veľmi ťažké sledovať radosť iného tímu. Musím priznať, že v Ríme vyhralo lepšie mužstvo. Verím však v našu silu, všetci sme zdraví a pripravení nastúpiť" uzavrel odchovanec Crvenej zvezdy Belehrad.

Európa spozná nového šampióna v sobotu v noci, finále najsledovanejšej kontinentálnej klubovej súťaže sa uskutoční v londýnskom Wembley s úvodným výkopom o 20.45 SELČ.

© WEBNOVINY