Main Content

Liverpool si stanovil hlavný zimný prestupový cieľ

pondelok, 12. september 2016 13:28 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool si stanovil hlavný zimný prestupový cieľ
Liverpool si stanovil hlavný zimný prestupový cieľ | zdroj: © TASR

Anglický veľkoklub bol na letnom prestupovom trhu vysoko aktívny, no už pár dní po jeho skončení si vedenie „The Reds“ stanovilo prvé meno, ktoré by sa počas zimy malo objaviť na Anfield Road.

Max Meyer bezpochyby patrí k najperspektívnejším futbalistom na svete, čo dokazuje nielen v Schalke 04, ale hlavne v národnom drese. Do Gelsenkirchenu prišiel nadaný stredopoliar ešte v roku 2009 a postupne sa vypracoval k najväčším hviezdam Bundesligy. V 20 rokoch má odohraných viac než 125 profi zápasov a pokiaľ ide o Bundesligu pomaly sa blíži k stovke vo farbách Schalke.

Svoje čaro a technické finesy predvádza Max v prvom tíme „Koenigsblauen“ už od roku 2012. Odvtedy prirodzene pritiahol mnoho pozornosti. Jeho bývalý kolega Leroy Sané prestúpil počas tohto leta za astronomickú čiastku do Manchestru City a podobný krok sa v uplynulých mesiacoch očakával aj od 20-ročného playmakera.

Už som jasne povedal, že toto leto Schalke neopustím! Máme skvelý mančaft, plno nových kvalitných posíl, dobrého trénera a verných fanúšikov. Navyše mám ešte 2 roky platný kontrakt a preto nemám dôvod odchádzať,“ uviedol nemecký reprezentant v interview pre Sport1.

Mladé eso Jogiho Lowa si pomaly zbiera štarty v prvom tíme Nemecka, za ktorý nastúpil už do troch stretnutí a na letných OH v Riu mu v nemeckom výbere patrila aj kapitánska páska. Vzhľadom na jeho rýchly herný progres sa ho kluby snažia uloviť čím skôr, no mladík prestup stále odmieta. Najbližšie bol Liverpool. Jeho tréner Jurgen Klopp mal v pláne priviesť tento generačný talent už počas leta. „The Reds“ však neuspeli s čiastkou 33 miliónov eur, no svoju snahu nevzdávajú.

Meyer je vodcovský typ hráča s obrovským progresom a po fyzickej či psychickej stránke je pre Premier League ako stvorený. Mladík sa však nechce unáhliť a skončiť ako desiatky hráčov pred ním. Skromnej hviezde vo Veltins Arene nič nechýba, keďže Schalke sa rok čo rok pohybuje okrem európskych súťaži aj na najvyšších priečkach Bundesligy.

Či bude v zime pre Maxa ten správny čas je otázne, no je isté, že Liverpool svoju snahu na jeho kúpu nevzdá.