Main Content

Kritika na Fortuna ligu vďaka slabo hrajúcemu Van Kesselovi. Podľa Ševelu je narcis

utorok, 13. september 2016 10:56 | Autor: Filip Chudý

Kritika na Fortuna ligu vďaka slabo hrajúcemu Van Kesselovi. Podľa Ševelu je narcis
Kritika na Fortuna ligu vďaka slabo hrajúcemu Van Kesselovi. Podľa Ševelu je narcis | zdroj: © TASR

Najlepší strelec minulej sezóny našej najvyššej súťaže Gino van Kessel je v Česku kritizovaný za svoje výkony. Investované peniaze sa vraj Slavii nevracajú. Tréner Trenčína Martin Ševela ho označil za narcisa.

V lete odišiel Gino Van Kessel z Trenčína do Slavie Praha za údajne 35 miliónov českých korún (takmer 1,3 milióna eur) a v tom čase to z neho spolu so Szilárdnom Némethom, ktorý za takú istú sumu prestupoval v roku 1997 zo Slovana do Sparty, urobilo najdrahšieho hráča histórie českej ligy, medzitým to výrazne prekonal nákup Václava Kadleca.

V Slavii si od najlepšieho strelca minulej sezóny Fortuna ligy veľa sľubovali, ale zatiaľ sa na jeho hlavu valí viac kritiky ako chvály. Najnovšie sa k tomu pridal nový tréner Slavie Jaroslav Šilhavý, ktorý ho v nedeľu v Tepliciach stiahol z trávnika. „Už sme sa o tom po mojom príchode rozprávali. Keď príde taká hviezda a ešte za veľké peniaze, tak očakávate od hráča nejaký výkon,“ povedal podľa isport.cz tréner Slavie Praha Jaroslav Šilhavý.

Vzápätí tréner Slavie pre isport.cz pripustil, že si Van Kessel bude možno musieť trochu zvyknúť na českú ligu. „Na Slovensku strieľal góly, videl som ho tam a hral veľmi dobre. Nechcem znižovať kvalitu slovenskej súťaže, ale určite je na nižšej úrovni ako naša. Nebudem mať problém ho vystriedať alebo nepostaviť, pretože na prvom mieste je klub, až potom Van Kessel či tréner,“ zhodnotil Šilhavý.

Pre spomínaný web sa k Van Kesselovi vyjadril aj tréner Trenčína a donedávna kandidát na trénera Slavie Praha Martin Ševela. „Jeho prejav na ihrisku bol v Trenčíne podobný. Pôsobí ležérnym dojmom, ako by ho hra ani nezaujímala. Ale je to profesionál, nič neoklame. Motiváciu v sebe má, chce sa zlepšovať, dávať góly. Je povahou narcis, miluje, keď sa o ňom píše, rastie tým jeho sebavedomie,“ vyjadril sa Ševela, ktorý dodal, že s ním treba mať trpezlivosť.