Main Content

Arséne Wenger: Ospina ukázal, že je skvelý brankár

streda, 14. september 2016 11:05 | Autor: TASR

Arséne Wenger: Ospina ukázal, že je skvelý brankár
Arséne Wenger: Ospina ukázal, že je skvelý brankár | zdroj: © TASR

Paríž 14. septembra (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn ukoristili cenný bod na pôde Parížu St. Germain (1:1) v utorňajšom zápase A-skupiny Ligy majstrov 2016/2017.

Francúzsky majster išiel rýchlo do vedenia, keď už v prvej minúte otvoril skóre Edinson Cavani. Uruguajský útočník ale potom premhral viacero gólových šancí a Londýnčania vďaka Čiľanovi Alexisovi Sanchezovi brali z Parku Princov lichotivú remízu.

Francúzsky tréner hostí Arsene Wenger poslal do brány Davida Ospinu z Kolumbie na úkor Čecha Petra Čecha. Bol to dobrý ťah, pretože Ospina likvidoval Cavaniho šance ako na bežiacom páse. "V prvom polčase sme mali problémy. Dobre tlačili, boli rýchli v protiútokoch a hrali agresívne. Ale my sme nespanikárili a ukázali odolonosť. Takže je to dobrý bod," citovala agentúra AP Wengera, ktorý vychválil Ospinu: "Bol výborný. Ukázal pochybovačom, že je skvelý brankár. Minulý rok urobil chybu, keď som ho nasadil do zápasu Ligy majstrov. Teraz bol oporou."

Parížania nepustili hostí ani do jednej strely v prvom polčase a až do gólu Čiľana v 78. minúte mali jasne navrch. V závere po vzájomnom konflikte videli červené karty domáci Marco Verratti a striedajúci útočník hostí Olivier Giroud. Tréner francúzskeho majstra Unai Emery, ktorý pred sezónou nahradil Laurenta Blanca, bol po zápase nespokojný s výsledkom. No tím podržal. "Nebolo to naše najlepšie predstavenie v tejto sezóne. Ale videl som mužstvo, ktoré má dušu. Skladanie tímu je náročné, stále sa musíme zlepšovať. Aj ako kontrolovať emócie na ihrisku. Ale tento večer môže byť dobrým základom do budúcnosti," povedal Španiel.