Main Content

Kane spomína na hádku s Toewsom. ,,Bude to divné,'' hovorí o Tíme Európy

štvrtok, 15. september 2016 15:32 | Autor: Dávid Lech

Kane spomína na hádku s Toewsom. ,,Bude to divné,'' hovorí o Tíme Európy
Kane spomína na hádku s Toewsom. ,,Bude to divné,'' hovorí o Tíme Európy | zdroj: © TASR

Kamarátstvo ide bokom. Na Svetovom pohári proti sebe nastúpia mnohí kluboví spoluhráči a dlhoroční priatelia, ktorí tentoraz budú hrať na opačných stranách klziska.

Zažije to aj krídelník Chicaga Blackhawks Patrick Kane hrajúci za USA, ktorý si zaspomínal na nepriateľskú históriu so svojím klubovým spoluhráčom, ale inak reprezentantom Kanady Jonathanom Toewsom.

Hviezdny Američan, ktorý v minulej sezóne suverénne ovládol produktivitu základnej časti NHL, bude nepochybne patriť medzi najväčšie ofenzívne zbrane výberu USA. Jeho tím si v skupine A zmeria sily s Kanadou, Českom a Výberom Európy. Neskôr môže na Američanov čakať vo vyraďovacích bojoch „bratské“ zápolenie proti mladším rodákom pôsobiacim v tíme Severnej Ameriky, ktorý tvoria hráči USA a Kanady do 23 rokov.

Bude vzrušujúce sledovať ich tím. Majú výbornú súpisku, je plná mladých Američanov a teším sa, keď si s nimi budem môcť v budúcnosti zahrať. Ľudia ich určite budú sledovať. Keď proti ním nastúpime, budeme pod tlakom, pretože sa bude očakávať, že my, skúsení veteráni, mladíkov porazíme,“ nechala sa počuť draftová jednotka z roku 2007 pre tsn.ca.

V skupine USA čaká najhorúcejší kandidát na celkový triumf na turnaji, reprezentácia Kanady, v ktorej zostave sú aj spoluhráči Kanea z Chicaga brankár Corey Crawford a útočník Jonathan Toews. Bol by Kane ochotný spoluhráčom prezradiť, kde sú najväčšie slabiny jeho spoluhráča alebo by mlčal, aby to súperi nevyužívali počas sezóny v NHL? „Dobrá otázka. Myslím, že ani nemám príliš, čo povedať, pretože Corey nemá veľa slabín. Je to podobné ako s akýmkoľvek iným brankárom. V súčasnom hokeji musíte každého brankára rozhýbať, vytvoriť zmätok a strieľať to z voleja hore pod brvno.

Kane priznal, že s Crawfordom zvádza veľmi dobré súboje počas tréningov, keďže obaja sú veľmi súťaživé typy. Reportéri TSN si taktiež neodpustili otázku či sa Kane bude snažiť vyprovokovať Jonathana Toewsa alebo sa kvôli vzájomnému priateľstvu budú na ľade čo najviac rešpektovať. „V roku 2010 to bolo dosť vážne. Neviem presne, čo sa na ľade stalo, ale nechali sme sa strhnúť atmosférou. K niečomu došlo, už presne neviem, o čo šlo, no dosť sme na seba kričali. Brali sme to veľmi vážne. Neskôr o pár dní sme sa na tom ale spoločne smiali a som si istý, že akonáhle sa začne hrať, všetci do toho pôjdu zase naplno. Uvidíme či sa to bude opakovať,“ spomína si na spoločné kanadsko-americké zápolenia zo ZOH 2010.

V závere rozhovoru sa „Kaner“ neváhal stručne vyjadriť ku každému jednému účastníkovi Svetového poháru. Kanada? „Rivalita.“ Fínsko? „Nemám jedno slovo, no hrajú podobným štýlom ako my.“ Švédsko? „Skvelá zostava.“ Rusko? „Panarin.“ Česko? „Jágr.“ Severná Amerika? „Vzrušujúce a zároveň desivé.“ Európa? „Bude to divné vidieť všetkých tých chlapov hrať spolu prvýkrát.“