Main Content

Mak odohral fantastický duel, aký v kariére ešte neabsolvoval

piatok, 16. september 2016 09:50 | Autor: Filip Chudý

Mak odohral fantastický duel, aký v kariére ešte neabsolvoval
Mak odohral fantastický duel, aký v kariére ešte neabsolvoval | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentant Róbert Mak sa začína v Zenite Petrohrad presadzovať. A to nie hocijakým spôsobom. V prvom zápase v novom drese dal gól a v druhom pomohol v niečomu nevídanému.

Aj keď sa prestup Róberta Maka z PAOK-u Solún do Zenitu Petrohrad nepáčil reprezentačnému trénerovi Jánovi Kozákovi kvôli veľkej konkurencii v kádri ruského giganta, zdá sa, že slovenský reprezentačný krídelník sa postupne pretláča do základnej zostavy svojho nového klubu. Svoju rastúcu formu potvrdil aj vo štvrtkovom zápase Európskej ligy, keďže k ligovému gólu na pôde Arsenalu Tula pridal už aj prvú asistenciu v novom drese.

Na trávniku Maccabi Tel Aviv v rámci prvého kola skupinovej fázy Európskej ligy nastúpil prvýkrát v základnej zostave Zenitu aj Róbert Mak a pre odchovanca Slovana to bol nezabudnuteľný zápas. „Takýto zápas som ešte vo svojej kariére nehral… Prehrávali sme 0:3, ale v poslednej štvrťhodinke sme to otočili,“ opísal Mak pre svoju oficiálnu stránku zápas, v ktorom Zenit vyhral 4:3.

„Po prvom góle v 77. minúte sme vytvorili na bránku domácich veľký tlak. Hrali sme vynikajúco a dali sme ďalšie tri góly. To, že sme nakoniec dokázali vyhrať, svedčí o našej veľkej sile. Som veľmi rád, že som absolvoval celý duel a svojou asistenciou na vyrovnávajúci gól na 3:3 som prispel k veľkému víťazstvu. Bol to neuveriteľný, fantastický duel,“ dodal Róbert Mak pre svoju stránku.