Main Content

United prehrali v Rotterdame, Mourinho penil: „Bol to jasný ofsajd"

piatok, 16. september 2016 10:05 | Autor: TASR

United prehrali v Rotterdame, Mourinho penil: „Bol to jasný ofsajd"
United prehrali v Rotterdame, Mourinho penil: „Bol to jasný ofsajd" | zdroj: © TASR

Rotterdam 16. septembra (TASR) - Futbalistom Manchestru United sa nevydaril vstup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017. V Rotterdame podľahli vo štvrtok domácemu Feyenoordu 0:1 a nenapravili tak víkendovú ligovú prehru s mestským rivalom City.

Tréner "červených diablov" Jose Mourinho vynechal zo základnej zostavy niekoľko opôr, šetril Waynea Rooneyho, Lukea Shawa či Antonia Valenciu, iba na lavičke začal zápas Zlatan Ibrahimovič. Jeho tím podal na štadióne De Kuip rozpačitý výkon, viac šancí si vytvorili domáci a brankár David De Gea mal plné ruky-nohy práce. V 79. minúte vyšla hráčom Feyenoordu rýchla akcia, na konci ktorej po spätnej prihrávke Nicolaia Jörgensena prestrelil brankára hostí Tonny Trindade de Vilhena. ManUtd síce v závere vygradoval svoj tlak, v nadstavenom čase mohol vyrovnať z priameho hopu striedajúci švédsky kanonier Ibrahimovič, ale domáci brankár Brad Jones zasiahol. Neuspel ani stopér "červených diablov" Eric Bailly, ktorý trafil žrď.

Mourinho sa po zápase sťažoval na situáciu pred inkasovaným gólom, keď bol podľa neho nabiehajúci Jörgensen v postavení mimo hry. "Bol to jasný ofsajd. V tom momente sme súpera tlačili, no on dokázal z brejku skórovať a vtedy sa zápas zlomil," hneval sa Portugalčan. Mourinho nebol spokojný s výkonom jeho zverencov v prvom polčase. "Akoby nám v ňom chýbala motivácia. Ak nemáte ambície, nemôžete víťaziť. Naša snaha nebola dostatočná, akoby sme čakali, čo sa stane. V druhom polčase sa to zmenilo, išli sme za víťazstvom, skórovať sa ale podarilo súperovi. Myslím si, že sme si nezaslúžili inkasovať. Bola to pre nás dvojnásobná smola, keďže gól padol z čistého ofsajdu," zopakoval.

ManUtd narazí v nedeľu v anglickej Premier League na Watford a bude sa snažiť zabrániť tretej prehre v rade. "Ak vyhrávate, všetci sú šťastní a plní sebavedomia. Keď prehráte, celé sa to otočí a každý je smutný a dáva vám to pocítiť. Nie som tu na to, aby som niekoho držal v ponurej nálade. Hráči sú profesionáli, sú mentálne odolní a vedia, čo majú robiť," povedal Mourinho, ktorý si nerobí z dvoch prehier ťažkú hlavu. "Keď sme vyhrali Community Shield a prvé tri zápasy v Premier League, nelietal som v oblakoch, nevyhlasoval som, že máme fenomenálne mužstvo a zničíme každého protivníka. Iba som povedal, že zažívame vydarený štart. Aj teraz viem správne pomenovať situáciu. Neodohrali sme dva dobré zápasy, no zaslúžili sme si v nich viac," dodal.

Feyenoord tak potvrdil parádnu formu z holandskej ligy, kde zverenci trénera Giovanniho van Bronckhorsta vyhrali všetkých päť úvodných súbojov novej sezóny. "V zápase sa vyskytli momenty, keď sme to mali ťažké. United v závere vystupňoval tempo, tromi striedaniami oživil svoju hru a začal využívať svoje fyzické prednosti. Vedeli sme, že ak budeme držať loptu na svojich kopačkách, tak máme šancu uspieť. V pravom čase sme skórovali, dali sme fantastický gól z protiútoku. To ešte podporilo náš tímový duch a dokázali sme sa zomknúť na záverečných 15 minút," pochvaľoval si kouč Feyenoordu.

Spomínaný gól nájdete tu.