Main Content

Analýza 9. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 22,56

sobota, 17. september 2016 09:42 | Autor: Filip Chudý

Analýza 9. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 22,56
Analýza 9. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 22,56 | zdroj: © TASR

Po povinnostiach v Slovenskom pohári pokračuje naša najvyššia súťaž ďalším kolom. Ako by mohli zápasy dopadnúť z tipérskeho pohľadu?

Žilina – Senica (sobota o 17:00)

Líder súťaže privíta na svojej umelej tráve Záhorákov zo Senice. Na prvý pohľad by to mala byť jednoznačná záležitosť, lenže podobne to pred zápasmi týchto klubov pod Dubňom vyzeralo aj v nedávnej minulosti a bilancia z ostatných piatich je prekvapujúco 1-2-2, čo naznačuje, že Senica vie v Žiline bodovať. No vec sa má aj tak, že toto je iná Senica a hrá sa na inom povrchu, na ktorom sa Žiline darí. Domáci sú jasný favorit a mali by vyhrať, možno aj o viac gólov, ale to proti kvalitnej senickej defenzíve nie je úplne isté. Preto použijeme ázijský hendikep -1,0 na Žilinu. Ak tá vyhrá minimálne o dva góly, vyhrávate, ak len o gól, vklad sa vracia, prehrať môžete len pri výsledku X2, ktorý nie je veľmi pravdepodobný.

Náš tip: AH domáci -1,0 v kurze 1,54 na Tipsport.sk


 

Dunajská Streda – Podbrezová (sobota o 19:00)

Ak sa povie, že hrá posledný proti druhému, favorit by mal byť jasný, ale keď si za tieto tabuľkové prívlastky dosadíte tieto kluby, až tak to nevychádza. Aj preto sú nižšie kurzy na Dunajskú Stredu. Proti tej hrá fakt, že sa hrá v Senci, čiže samé víťazstvá v domácich zápasoch proti Podbrezovej v najvyššej súťaži teraz nemusia mať výpovednú hodnotu, ale niečo naznačujú. Vzhľadom na tabuľkové postavenie bude zvláštne aj to, že domáci budú s veľkou pravdepodobnosťou viac útočiť, kým hostia zas brániť. DAC mal v sezóne zatiaľ veľa smoly, železiari zas dostatok šťastia, čo by sa teraz mohlo trochu vyrovnať. V tabuľke sú už len dve nuly, obe by vymazalo víťazstvo Dunajskostredčanov. Ak by sa hralo na Žitnom ostrove, dávame čistú jednotku, takto len stávku bez remízy, ak by sa tá zrodila, stávka sa vám vracia.

Náš tip: D. Streda – Podbrezová (SBR) 1 výhra domácich v kurze 1,58 na Tipsport.sk


 

Myjava – Trenčín (sobota o 19:00)

Vzhľadom na minulú sezónu šláger kola, keďže bronzový hostí zlatého. No v tejto sezóne výsledkami tú minulú pripomínajú len kopaničiari. Trenčanom uteká ligový vlak, pričom ak nevyhrajú s Myjavou, bude otázne, či naň v tejto sezóne ešte naskočia, ich strata sa totiž každým kolom zväčšuje. Trenčín má najhoršiu obranu v súťaži, pričom domácim bude vyhovovať aj taktika hostí, ktorí budú chcieť prioritne útočiť. Trenčín má síce v tomto krajskom derby výrazne lepšie vzájomné zápasy, ale Myjava je v pohode a minimálne gól by Trenčínu mala dať.

Náš tip: Myjava dá gól v kurze 1,38 na Tipsport.sk


 

Ružomberok – Zlaté Moravce (sobota o 19:00)

Liptáci v domácom prostredí ešte neprehrali a stratili len dva body, Zlatomoravčania pre zmenu vonku ešte nevyhrali a získali dva body. No nielen tieto štatistiky hovoria v prospech domácich. Ružomberok má totiž aj výrazne lepšiu štatistiku vzájomných zápasov, hlavne v ostatnom čase. Favoritom tohto stretnutia sú jednoznačne domáci, ktorí ak chcú pomýšľať na popredné priečky, musia dnes vyhrať. Hostia majú šancu uspieť len vtedy, ak budú kompaktní vzadu a vyjdú im protiútoky, organizovaná sústavná ofenzíva im nie je vlastná. Liptáci môžu zlomiť hostí aj zo štandardky, preto ak sa nič nepredvídané nestane, vyhrajú. Možná je aj ich výhra s klasickým jednogólovým hendikepom, ale použijeme tú s ázijským hendikepom -1,0, ak by domáci vyhrali len o gól, vklad sa vám vráti, tip by nevyšiel iba pri výsledku X2.

Náš tip: AH domáci -1,0 v kurze 1,62 na Tipsport.sk


 

Trnava – Michalovce (sobota o 19:00)

V minulej sezóne síce Michalovce na jeseň víťazstvo v Trnave ubetónovali, ale teraz to budú mať ťažké zopakovať, keďže proti nim hrá aj situácia vo vedení klubu, keď doterajší šéf abdikoval, čo na pohode hráčom nepridá. No prípadnú remízu nemožno vylúčiť, keďže Trnavčania sú remízoví králi. Zemplínčania majú problémy v koncovke, ale to sa občas týka aj domácich. Vo vzájomných ligových zápasoch vždy jedno mužstvo nedalo gól, čo by sa teraz mohlo zopakovať.

Náš tip:každý tím dá gól – nie v kurze 1,70 na Tipsport.sk


 

Slovan – Prešov (sobota o 20:00)

Kolo uzavrie večerný zápas v Bratislave. Ak chce Slovan hrať o titul, potom by nemal zaváhať, veď Prešov strelil zatiaľ len jeden gól. Domáci tréner hovorí, že chce od hráčov vidieť v zápase ofenzívne vzorce, ktoré nacvičujú. Hráčska kvalita je jednoznačne na strane Slovana, preto ak sa nestane malý futbalový zázrak, belasí by mali vyhrať. Dokonca je veľký predpoklad, že prvýkrát v sezóne, ak si odmyslíme utorkový zápas v Oravskom Veselom, vyhrajú o viac ako gól (kurz 1,70). No my to skúsime ešte viac okoreniť cez ázijský hendikep -2,0, kde je zaujímavý kurz 2,44. Ak by Slovan vyhral len o dva góly, vklad sa vracia.

Náš tip:AH domáci -2,0 v kurze 2,44 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov: 22,56 na Tipsport.sk