Main Content

Slovensko chce organizovať majstrovstvá Európy do 21 rokov

sobota, 17. september 2016 10:11 | Autor: Filip Chudý

Slovensko chce organizovať majstrovstvá Európy do 21 rokov
Slovensko chce organizovať majstrovstvá Európy do 21 rokov | zdroj: © TASR

S rozbehnutou výstavbou štadiónov na Slovensku súvisia aj ambície nášho futbalu. Prezident SFZ Ján Kováčik priznal, že jednou z nich je usporiadať opäť u nás ME do 21 rokov.

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik pre internetovú HN televíziu prezradil, že Slovensko by sa v budúcnosti mohlo pokúsiť získať organizáciu ME do 21 rokov. „Našou ambíciou je sa v budúcnosti uchádzať o organizovanie ME do 21 rokov. Keď bude dokončený štadión v Bratislave, keď budú dokončené štadióny v Košiciach, Trenčíne, Nitre, tak ja verím tomu, že v priebehu niekoľkých rokov sa nám túto kandidatúru podarí pretaviť do skutočnosti,“ povedal pre HN televíziu Kováčik.

ME do 21 rokov sa už raz na Slovensku konali, konkrétne v roku 2000, na ktorých Slovensko obsadilo štvrté miesto. V roku 2013 u nás boli ME chlapcov do 17 rokov, v tomto roku sa na Slovensku konali ME žien do 19 rokov, pričom najbližšou veľkou akciou, ktorú bude SFZ organizovať, je kongres UEFA v Bratislave v roku 2018.

„Nároky spred 16 rokov sa s tými terajšími nedajú porovnať, dnes sú tie kritéria o tisíc percent prísnejšie,“ porovnal pre HN televíziu Kováčik organizovanie ME do 21 rokov. Vtedy sa na Slovensku konal šampionát v troch mestách, ale v Bratislave sa hralo na dvoch štadiónoch (Tehelné pole, Pasienky), okrem toho ešte v Trnave a Trenčíne.

Štyri štadióny na organizovanie stačili ešte v minulom roku, keď boli ME do 21 rokov  v Česku, ale v Poľsku 2017 ich už bude šesť, keďže počet účastníkov stúpol z osem na 12 mužstiev. Naši severní susedia ich budú organizovať na piatich štadiónoch s kapacitou cca 15 000 miest a na jednom s kapacitou približne 20 000.