Main Content

Cháru kritizuje pred začiatkom Svetového pohára uznávaný zámorský novinár

sobota, 17. september 2016 16:28 | Autor: Dávid Lech

Cháru kritizuje pred začiatkom Svetového pohára uznávaný zámorský novinár
Cháru kritizuje pred začiatkom Svetového pohára uznávaný zámorský novinár | zdroj: © TASR

Zdeno Chára je už niekoľko mesiacov v zámorí terčom kritiky. Po prípravných zápasoch Tímu Európy pred Svetovým pohárom sa do neho po novom obul renomovaný zámorský novinár.

Redaktor Adam Gretz je spolupracovníkom viacerých zámorských portálov venujúcich sa ľadovému hokeju. Na stránke nhl.nbcsports.com zverejnil svoj článok, kde venoval pozornosť piatim momentom prípravy na Svetový pohár, ktoré poukázali na viaceré nedostatky jednotlivých tímov.

V Tíme Európy mal patriť zadák Zdeno Chára medzi najvýraznejšie osobnosti výberu kouča Ralpha Kruegera. Opak je však zatiaľ pravdou. 39-ročný obranca Bostonu Bruins, ktorý je vôbec najstarším hráčom na turnaji,  predovšetkým v dvoch prípravných stretnutiach so Severnou Amerikou vyrobil niekoľko hrúbok, čo neušlo pozornosti spomínaného dlhoročného novinára NHL

Boston Bruins by mal byť pravdepodobne trochu znepokojený Zdenom Chárom. Kým Tím Severnej Ameriky vyzeral v prvých dvoch zápasoch výborne, Tím Európy na druhej strane klziska, vyzeral ako ... jednoducho zle. Jeden hráč, ktorý sa obzvlášť snažil držať krok s mladšími a rýchlejšími korčuliarmi na druhej strane bol obranca Bruins Zdeno Chára,“ píše.

Gretz poukazoval na to, že Chárovi nemožno uprieť snahu, no výkonnostne už na svetovú špičku jednoducho nestačí. Už vyše rok sa za „veľkou mlákou“ špekuluje o možnosti výmenu kapitána „medveďov,“ no slovenský obor má v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti bez jeho súhlasu. Bostonu tak neostáva nič iné len veriť, že najvyšší muž histórie NHL bude v novom ročníku podávať výkony, na aké sme u neho boli zvyknutí v časoch jeho najväčšej slávy, keď v sezóne 2010/2011 doviedol svoj tím k zisku Stanley Cupu.

Chára má 39 rokov. Posledné roky sa na ňom začínajú prejavovať známky poklesu výkonnosti. Bruins navyše nijak neposilnili svoju obranu a posledné dva roky sa vyhli vyraďovacím bojom. Na Cháru ako na obrancu č. 1 sa môžu len veľmi ťažko spoľahnúť. Jednoducho už nie je dostatočne fyzicky schopný zvládať hru na tejto úrovni. Práve to by malo byť bodom záujmu vedenia klubu pred začiatkom sezóny,“ uzatvára americký novinár, ktorý odporúča Bostonu Bruins čo najskôr priviesť do tímu nové posily do defenzívy.

Zdeno Chára pôsobí v organizácii Bostonu Bruins od sezóny 2006/2007, kam prišiel z Ottawy Senators ako voľný hráč. Za sebou má už 1275 zápasov v najlepšej hokejovej lige sveta a tento rok vstúpi do svojej devätnástej sezóny.