Main Content

Ideálna zostava 9. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 18. september 2016 09:58 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 9. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 9. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Favoriti súťaže v tomto kole opäť zaváhali a najlepšie ofenzívy sa predbiehali v počte strelených gólov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Jozef Talian (Prešov) – Slovan mal síce prevahu, ale bolo mu to málo platné, keďže nevedel dať gól. Talian predviedol niekoľko dobrých zákrokov a domácich „strelcov“ vychytal. Ukázal potrebnú koncentráciu, keď ho neprekvapila ani nečakaná hlavička Scheta, ktorú efektne vyškriabal nad bránu.

Obrancovia

Martin Koscelník (Michalovce) – Obrancom síce nie je, ale aktuálne musí v defenzíve zaskakovať a v Trnave si neviedol vôbec zle. Domácich krídelníkov, na ktorých stojí hra Trnavy, pomohol eliminovať, no nielen to. Nezaprel totiž v sebe ofenzívne chúťky a jeho gól naštartoval hostí na ceste za víťazstvom.

Ivan Ostojič (Myjava) – Myjavská defenzíva dokázala udržať Trenčanov na uzde. Pomohol k tomu aj tento srbský stopér, ktorý dominoval v osobných súbojoch a nebál sa ani riskantných defenzívnych zákrokov. Skúšali to naňho snáď všetky ofenzívne esá hostí, ale proti Ostojičovi neuspeli.    

Oliver Podhorin (Michalovce) – Na postavenú michalovskú obranu Trnavčania nevyzreli, keďže dali gól len z protiútoku a z viac ako diskutabilnej penalty. Zemplínčanov vzadu držala nová stopérska dvojica na čele s Podhorinom. A ten sa dokázal presadiť aj pred súperovou bránou, keď práve jeho predĺženie rohu na Koscelníka zmenilo dejiny duelu.

Stredopoliari

Michal Škvarka (Žilina) – Zápas proti Senici mu chutil, veď prakticky neustále si nabiehal pomaly až na hrot útoku a tlačil sa do koncovky. Odmenou mu boli dva strelené góly. Už v úvode stretnutia si ideálne nabehol pred prázdnu bránu a podobný bol aj jeho druhý gól, no pri ňom už ukázal aj umenie v zakončení.

Tomáš Kóňa (Myjava) – Kopaničiari sa dobre pripravili na Trenčín a s výnimkou úvodu stretnutia mu nič nedovolili. Ako náhle začali byť kompaktní, hostia cez nich nevedeli prejsť. K dobrej organizácii hry pomohol už tradične Kóňa, ktorý pridal aj ofenzívnu nadstavbu, keď práve on geniálne vysunul Kolára pri jedinom góle zápasu.

Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Práve jeho výborný center odštartoval skvelé gólové predstavenie pod Čebraťom, keď ním našiel Kolčáka, ktorý ako prvý rozvlnil sieť. Neskôr vytvoril aj ďalšie šance, ale gól z nich neho spoluhráči už nedali, „pomohol“ až Kapor, ktorý si Ďubekov center poslal do vlastnej siete.

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – Liptákom stretnutie proti Zlatomoravčanom chutilo a Gál-Andrezly nebol výnimkou, veď bol až pri troch presných zásahoch domácich. Najprv sám strelil gól na 3:1, pri ďalšom sa zapojil do akcie, ktorá skončila vlastencom a v závere prihral na záverečný zásah duelu Lačnému.

Útočníci

Erik Daniel (Ružomberok) – To, čo predviedol pri víťaznom góle, sa len tak na našich trávnikoch nevidí. Pri vlastnom pokutovom území prevzal odhlavičkovanú loptu od Jána Masla, následne s ňou prešiel až po opačné pokutové územie a presne zakončil, pričom medzitým zosmiešnil hráčov hostí. Práve toto bol zlom stretnutia.

Jakub Mareš (Ružomberok) – Ofenzíva Liptákov proti Zlatým Moravciam-Vráblom excelovala. Pomohol k tomu aj tento český legionár, ktorý sa udržal na čele tabuľky strelcov. ViOn-u strelil jeden gól, keď využil Faškovu prihrávku a pohral sa s Novotom, čím iba demonštroval, v akej je streleckej pohode.

Filip Hlohovský (Žilina) – Najväčšou mierou sa pričinil o víťazstvo nad svojim bývalým klubom. Na otvárací presný zásah duelu prihral Škvarkovi a pri jeho ďalšom góle získal pomyselnú druhú asistenciu. Hlohovský strelil sám víťazný gól z priameho kopu a skóre aj uzavrel, keď si hosťujúcu defenzívu vychutnal.