Main Content

Griezmann smeruje do Premier Legaue, tvrdia v Anglicku

pondelok, 19. september 2016 11:36 | Autor: Timotej Gašper

Antonie Griezmann
Antonie Griezmann | zdroj: © TASR

Britské médiá prišli so správou, podľa ktorej by jeden z najlepších útočníkov sveta už čoskoro mohol opustiť Madrid a vydať sa do Anglicka, kde sa oň bijú rovno tri veľkokluby.

Rodák z francúzskeho Maconu sa ešte ako teenager dostal do známej akadémie Realu Sociedad, kde postupne začal rozvíjať svoj obrovský potenciál. V sezóne 2010/2011 sa z neho stal na trvalo hráč prvého tímu.

Griezmannov progres nabral rýchly vzostup a z rýchlonohého Francúza sa stala hlavná hviezda klubu. Najpodarenejšie obdobie zažil v drese San Sebastianu počas ročníka 2013/14, kedy k 16 gólom pridal aj 5 gólových prihrávok. O jeho podpis sa v tej dobe bili desiatky klubov na čele s gigantmi ako Chelsea, Manchester United či PSG, no vtedy 23-ročný zakončovateľ si zvolil Atlético Madrid. Voľbu určite neoľutoval, keďže urobil veľmi rozumný krok a zotrval v La Lige.

Atléti investovali do francúzskej hviezdy 30 miliónov eur a veľké nádeje, čo Antoine dokázal splatiť ešte v premiérovej sezóne, v ktorej súperom v lige nasúkal 22 gólov. Od prestupu do kádru „Rojiblancos“ začal Griezmann vystupovať aj v národnom drese, za ktorý má dovedna odohraných 34 zápasov so slušnou bilanciou 13 gólov.

Hviezda reprezentácie „Galského kohúta“ aktuálne začína v Atléticu svoju tretiu sezónu. V oboch predošlých sa v La Lige trafil zhodne po 22 krát, čo je skvelá štatistika, no popri kanonádach Messiho a Ronalda je trochu prehliadaná.

Ako uvádzajú britské média, ak si 25-ročný krídelník udrží dobrú formu a obídu ho zranenia, môže ho na konci sezóny čakať veľký prestup do Anglicka.

Tie informovali o jeho blízkom kontakte s Mourinhom už skôr, no z odchodu na Old Trafford nakoniec nič nebolo. Ak sa Jose udrží na poste hlavného trénera, opätovnú snahu o Griezmanna môže vyvinúť už počas nasledujúceho leta. Druhým členom na zozname je Chelsea, ktorá sa rovnako ako „Red Devils“ snaží získať Francúza už dlhšiu dobu. V Londýne to však napokon nevyzerá na obmenu ofenzívnej časti kádra a „údržba“ hráča ako je Antione by tiež stála veľa prostriedkov.

Najnovším členom do partie záujemcov je Wengerova družina. Arsenal sa podľa špekulácií zapojil do boja stým, že bude ochotný ponúknuť až 80 miliónov eur. Tomu je ale na prestupovú politiku Gunners veľmi ťažko uveriť.

Griezmann má stále len 25 rokov a pred sebou ešte dlhú kariéru. Či sa rozhodne pokračovať v šľapajách Thierryho Henryho, ktorý urobil francúzskym útočníkom v Anglicku skvelé meno, sa dozvieme až neskôr.