Main Content

Bývalý hráč Blackhawks: „Prestup do Chicaga bol katastrofou“

utorok, 20. september 2016 16:11 | Autor: Dávid Lech

Bývalý hráč Blackhawks: „Prestup do Chicaga bol katastrofou“
Bývalý hráč Blackhawks: „Prestup do Chicaga bol katastrofou“ | zdroj: Instagram

Chicago Blackhawks sa posledné roky radí medzi najlepšie hokejové kluby sveta. Obliekať dres „jastrabov“ je snom azda každého malého hokejistu. Napriek tomu sa našiel hráč, ktorý svoj prestup do veterného mesta označil za „katastrofu.“

Chicago Blackhawks v závere februára do svojho tímu priviedlo z Montrealu Canadiens dvojicu Tomáš Fleischmann a Dale Weise. Opačným smerom putovali Philip Danault a druhá voľba v drafte 2018. Ani jeden z hráčov už ale v organizácii „jastrabov“ nehrá. Český útočník sa stal novou posilou Minnesoty Wild a druhý menovaný sa dlhodobo upísal Philadelphii Flyers, s ktorou sa dohodol na štvorročnom kontrakte s cap hitom 2,35 miliónov USD.

Weise pred odchodom do Chicaga stihol odohrať za „Habs“ 56 duelov, v ktorých zaznamenal 14 gólov, ku ktorým pridal 12 asistencií. V pätnástich dueloch u nového zamestnávateľa zaznamenal len jeden bod za gólovú prihrávku. „Do polovice februára som strelil 14 gólov. Prestup do Chicaga bol katastrofou, pretože som tam hral päť minút za zápas. Je to skutočne ťažké, keď hráte tak málo. Bola to pre mňa nová skúsenosť,“ povedal pre pensylvánsku stránku philly.com.

28-ročný fyzicky dobre stavaný útočník by mal v novej sezóne hrať v tretej útočnej formácii „letcov.“ „Som si istý, že dokážem streliť viac ako 14 gólov. Myslím, že dostanem šancu hrať so skutočne kvalitnými hráčmi a taktiež mať dostatok priestoru na ľade,“ nechal sa počuť hokejista, ktorý sa do NHL dostal vďaka vedeniu New Yorku Rangers, ktoré ho draftovalo v roku 2008 v štvrtom kole z celkového 111. miesta.