Main Content

VIDEO: Košice válcovali. Dvadsiatku k ničomu nepustili

streda, 21. september 2016 00:05 | Autor: TASR

VIDEO: Košice válcovali. Dvadsiatku k ničomu nepustili
VIDEO: Košice válcovali. Dvadsiatku k ničomu nepustili | zdroj: © TASR

Košice 20. septembra (TASR) - O vydarenom vstupe do nového ročníka Tipsport ligy môžu hovoriť hokejisti HC Košice. "Oceliari" bodovali v každom z prvých šiestich zápasov a uplynulé dva vyhrali zhodným výsledkom 6:0.

 O ich úspešnej fazóne sa presvedčili aj hráči z projektu HK Orange 20, ktorým domáci Košičania nedovolili takmer nič. Ani komorná atmosféra vloženého zápasu 5. kola Tipsport ligy nič nezmenila na chuti, s ktorou sa hráči Košíc pustili do súpera. Prakticky od prvej do poslednej minúty hrali naplno a výsledok 6:0 mohol byť aj vyšší.

"Je to výsledok, ktorý sme si zaslúžili. Mladíci toho dnes veľa nevytvorili, naopak my sme boli prakticky stále v tlaku. Zápasy proti "dvadsiatke" sú špecifické, nie je to zápas ako proti ostatným tímom ligy. Som rád, že sme to takto zvládli. Každý z nás dodržal čo sme si povedali a vidíte, ako to dopadlo,"
uviedol pre TASR obranca HC Košice Eduard Šedivý.

Konštruktívny zadák odohral proti mladíkom aj individuálne vydarený zápas, keďže sa podieľal na polovici z gólov svojho mužstva. Pri dvoch asistoval, jeden strelil a otvoril si strelecký účet v novej sezóne. "Konečne mi to tam padlo po piatich zápasoch. Ale je to aj odrazom toho, že v uplynulých zápasoch už hráme dobre a dodržiavame to, čo si povieme. Ako obrancu ma teší aj to, že sme opäť neinkasovali. Za to však treba pochváliť aj brankára Habala, ktorý nám veľmi pomáha. Vie nám prihrať puk v rozohrávke, ušetrí tým pár krokov a to nám pridá síl do ďalšieho priebehu," poznamenal Šedivý. Po zápase s "dvadsiatkou" platí v košickom tíme zaujímavá rovnica. Ak dá gól útočník Juraj Milý, tak brankár Vladislav Habal neinkasuje. Platilo to v nedávnych zápasoch proti Liptovskému Mikulášu (2:0), Trenčínu (6:0) a aj proti mladíkom.

Habal tak neinkasoval už v troch domácich zápasoch v rade a rovnako dlho trvá aj Milého gólová séria. "Predtým som v 'steelke' dlho nedal gól a teraz mi to padá. Som rád, že pomáham mužstvu. Mne zase pomáhajú spoluhráči z útoku a dúfam, že to takto vydrží čo najdlhšie," poznamenal Juraj Milý. Ešte stále len 19-ročný útočník v minulej sezóne pôsobil práve v projekte HK Orange 20 a proti tímu svojho bývalého trénera sa prezentoval jedným gólom. "Tých gólov sme chceli dať čo najviac. Aj počas zápasu sme sa neustále burcovali, že ešte nejaké pridáme. Napokon sme ich dali šesť, čo nie je zlé. Vyhrali sme, to je základ. Zápasy proti 'dvadsiatke' sú vždy náročné, netreba tento tím podceniť. Sú to mladí chalani, veľa korčuľujú," povedal Milý.

Vďaka víťazstvu nad zverencami Ernesta Bokroša narástol náskok Košíc na čele tabuľky už na štyri body. Druhá Nitra má však zápas proti "dvadsiatke" ešte len pred sebou. Nastúpi naň vo štvrtok 22. septembra v Piešťanoch.

HC Košice - HK Orange 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Góly: 3. Varga (Šedivý), 16. Šedivý (Michalčin, Spilar), 33. Hruška (Dudáš), 37. Bartoš (Hruška, Šedivý), 43. Milý (Hričina, Vašíček), 48. Suja (Nagy, Deyl). Rozhodovali: Lauff, Kalina - Bogdaň, Korba, vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2315 divákov

HC Košice: Habal - Deyl, Dudáš, Šmach, Vašíček, Michalčin, Šedivý - Spilar, Suja, Nagy - Bicek, Boltun, Bartánus - Hričina, Milý, Varga - Klíma, Hruška, Bartoš - Šoltés

HK Orange 20: Durný - D. Trška, M. Grman, Bdžoch, O. Košecký, M. Jendroľ, Hain, Danko, Mišuta - Pataky, Pätoprstý, M. sloboda - Vybíral, M. Murín, Váňa - Struška, Oško, Hecl - Koziot, J. Koyš, P. Horváth