Main Content

Toto sa v Primera Division ešte nestalo. Sevilla negatívne prepísala históriu španielskej ligy

streda, 21. september 2016 12:23 | Autor: Jakub Vaverka

Toto sa v Primera Division ešte nestalo. Sevilla negatívne prepísala históriu španielskej ligy
Toto sa v Primera Division ešte nestalo. Sevilla negatívne prepísala históriu španielskej ligy | zdroj: © TASR

Futbalisti FC Sevilla sa v posledných rokoch preslávili predovšetkým vďaka vynikajúcim výkonom v pohárových súťažiach, či už španielskych alebo európskych. Ich najnovší historický zápis však lichotivý rozhodne nie je.

Portál DreamTeamFC.com, ktorý zvykne referovať o rôznych futbalových kuriozitách, zverejnil fakt, podľa ktorého sa FC Sevilla stal prvým klubom v histórii španielskeho futbalu, ktorý začal ligový zápas bez domáceho futbalistu v základnej zostave. Stalo sa tak v nedeľnom zápase Primera División medzi FC Sevilla a Eibarom, ktorý skončil remízou 1:1.

Tréner Andalúzanov Jorge Sampaoli má k dispozícii skutočne zaujímavý národnostný mix hráčov, na ktorý podľa všetkého neberie ohľad a hrať dáva futbalistov, ktorí sú na tom najlepšie po fyzickej a taktickej stránke. Týmto spôsobom sa teda stalo, že za FCS hralo od úvodu jedenásť zahraničných futbalistov.

Zaujímavosťou je, že 11 cudzokrajných hráčov hralo za FC Sevilla iba 14 minút, potom sa zranil francúzsky stredný obranca Adil Rami, ktorého nahradil domáci futbalista Sergio Escudero. Táto štatistika je len potvrdením toho, že po Anglicku, aj Španielsko zažíva výraznejšiu legionársku vlnu. Menej španielskych hráčov oblieka aj dresy Barcelony či Realu Madrid.

Trvalo to však do roku 2016, kým španielsky tím v národnej súťaži nastúpil bez Španiela v základnej zostave, v Anglicku si podobný primát ako prvá pripísala londýnska Chelsea, na Boxing Day už v roku 1999. Vtedajší kouč The Blues Gianluca Vialli poslal v zápase proti Southamptonu na ihrisko 11 hráčov, ktorých krajina pôvodu bola iná, ako Anglicko.