Main Content

Nahnevaný Wayne Rooney sa ostro obul do svojich kritikov

piatok, 23. september 2016 11:36 | Autor: Jakub Vaverka

Nahnevaný Wayne Rooney sa ostro obul do svojich kritikov
Nahnevaný Wayne Rooney sa ostro obul do svojich kritikov | zdroj: © TASR

Kapitán Manchestru United Wayne Rooney je v náročnej pozícii. Nedarí sa mu herne, nedarí sa ani Red Devils ako celku. Silnejú hlasy, že by ho mal kouč Diablov José Mourinho posadiť na lavičku náhradníkov. Čo si o tom myslí samotný „Wazza“?

Wayne Rooney je kritizovaný prakticky od začiatku sezóny 2016/2017. Je jedno, či sa jedná o národný tím alebo Manchester United, kritiky na jeho pleciach je naozaj priveľa. Anglicko s veľkými problémami zdolalo v kvalifikácii Slovensko, v lige majú Devils na konte už 2 prehry, v Európskej lige ešte neskórovali. Problémov okolo manchesterskej desiatky je naozaj niekoľko.

To, že sa „Wazzovi“ a mužstvám, v ktorých hrá, nedarí podľa plánu, nie je podľa Rooneyho nič tragické: „Podľa mňa, toto je futbal. Nevyhráme pár zápasov v rade a každý o tom začne hovoriť. Mali sme zlý týždeň, zlých osem dní, počas ktorých sme prehrali tri zápasy. Je dôležité, ako na to budeme reagovať a či sa z toho dostaneme,“ začal uznávaný ofenzívny unizverál pre klubovú televíziu MUTV.

Rooney je členom Manchestru United už vyše dvanásť rokov a zaradil sa k večným klubovým legendám. Kritiku, ktorá sa valí na jeho výkony však neberie ľahko: „Počúvam to, čo mi hovoria moji tréneri a to, čo mi hovoria moji spoluhráči. Taktiež si vypočujem názor ľudí okolo mňa. Skutočne ma však nezaujíma, čo hovorí väčšina ľudí, pretože sú to obyčajné hlúposti.“

Na záver vodca Red devils pre klubovú televíziu dodal: „Musím sa sústrediť a tvrdo pracovať. Urobil som to v kariére neraz. Pokúsim sa urobiť pre tím to najlepšie. Cítim, že dokážem hrať na viacerých pozíciách. Ako som povedal už predtým, celé mužstvo bude naplno pracovať. Vrátime sa späť.“