Main Content

Iniesta hovoril o budúcnosti. Opustil by kvôli Guardiolovi Barcelonu?

piatok, 23. september 2016 11:45 | Autor: Jakub Vaverka

Iniesta hovoril o budúcnosti. Opustil by kvôli Guardiolovi Barcelonu?
Iniesta hovoril o budúcnosti. Opustil by kvôli Guardiolovi Barcelonu? | zdroj: © TASR

Andrés Iniesta patrí medzi najuznávanejších futbalistov poslednej dekády. Muž, ktorý rozhodol finále MS 2010 je ospevovaný aj na štadióne Realu Madrid. Iniesta prakticky nemá neprajníkov, futbal si užíva na sto percent a škandály sú slovo, ktoré v súvislosti s jeho osobou neexistuje. Najnovšie katalánska osmička prehovorila o svojej budúcnosti.

Andrés Iniesta odohral v prvom tíme Barcelony už 15 sezón, počas ktorých si pripísal 651 zápasov a nad hlavou zdvihol 29 trofejí. V súčasnom futbale by sa mu rovnal len málokto. 32-ročnému záložníkovi vyprší zmluva na Camp Nou už v roku 2018, a preto sa objavujú špekulácie o jeho možných ďalších kariérnych krokoch.

Iniesta pre  rádiovú stanicu Cadena COPE povedal, že k odchodu z metropoly Katalánska by ho neprimäl ani aktuálny tréner Manchestru City Pep Guardiola, s ktorým má „Don Andrés“ vynikajúci vzťah: „Guardiola vie, ako premýšľam, vie, čo chcem. Mojou túžbou je ukončiť kariéru tu, to som povedal už niekoľkokrát. Toto rozhodnutie vidím naozaj veľmi jasne. Vie to každý, prezentujem to všade.“

Muž s číslom osem na chrbte zakončil: „Rád by som ukončil svoju aktívnu činnosť v Barcelone. Mám zmluvu do roku 2018. Budeme sa musieť opýtať vedenia klubu, či bude v ich záujme moju zmluvu predĺžiť. Ja sa opäť budem opakovať, chcem tu ostať.“

Andrés Iniesta je hráč, ktorého by chcel mať vo svojom tíme každý tréner. Futbalista s takmer dokonalou technikou a obdivuhodným myslením dokazuje svoje kvality aj v prebiehajúcom ročníku. Nádherný gól vsietil napríklad proti Celticu Glasgow v Lige majstrov. V lige sa Barce zatiaľ nedarí podľa predstáv, na konte majú Katalánci okrem výhier aj prehru a remízu. To je dôvod, prečo strácajú na vedúci Real Madrid tri body.