Main Content

Analýza 10. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 13

sobota, 24. september 2016 11:08 | Autor: Filip Chudý

Analýza 10. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 13
Analýza 10. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 13 | zdroj: © TASR

V tomto ligovom kole uvidíme viacero súbojov s rôznymi označeniami. Ako by mohli zápasy dopadnúť z tipérskeho pohľadu?

Trenčín – Slovan (sobota o 17:00)

V minulej sezóne by to bol superšláger, teraz skôr duel jednookého proti slepému. Formu nemá ani jeden, slabiny majú obaja. No keď sa práve pozrieme na ne a k tomu pridáme silné stránky oboch mužstiev, lepšie z toho vyjde asi Slovan, a to z toho dôvodu, že v aktuálnej situácii mu proste hra Trenčína sedí. Nový tréner chce hrať s tímom moderne, ale ešte Dunajom pretečie veľa vody, kým si všetko do seba sadne. Dovtedy preto budú mužstvu robiť viac problémy betonárske tímy, ako tie ofenzívne naladené. Ukázal to aj súboj proti Žiline, ktorý Slovan zaslúžene vyhral, kým tie proti defenzívne naladeným súperom zaslúžene prehral. Teraz by nemal, čiže X2 (kurz 1,82). No využite ázijský hendikep hostia +0,5, čo je tá istá stávka ako X2, len s vyšším kurzom (1,87).

Náš tip: AH hostia +0,5 v kurze 1,87 na Tipsport.sk


 

Michalovce - Myjava (sobota o 19:00)

Minulý týždeň Zemplínčania jeden Spartak prekvapili, teraz by chceli druhý, lenže Myjava nie je Trnava. Kým z malého Ríma vozia Michalovce body už prakticky pravidelne, Myjavčania im doteraz nepustili ani jeden. Aj teraz je možné, že opäť vyhrajú (kurz 3,34), ale keďže aj v minulej sezóne nie každý vzájomný zápas bol úplne jasný, poistíme to. Čiže tip vlastne X2, ale aj v tomto prípade sme našli malú anomáliu. Kým na klasické X2 je kurz 1,60, na ázijský hendikep hostia +0,5, čo je ten istý tip, je kurz 1,65.

Náš tip: AH hostia +0,5 v kurze 1,65 na Tipsport.sk


 

Podbrezová – Ružomberok (sobota o 19:00)

Najlepšia ligová obrana, ktorá dostala len dva góly, nastúpi proti najlepšiemu útoku, ktorý zaznamenal až 22 presných zásahov. Je to navyše priamy súboj o druhé miesto. Vo vzájomných zápasoch má jasne navrch Ružomberok, ktorý za minulé dve sezóny so železiarmi prehral len raz, zvyšných päť zápasov vyhral. Remíza sa teda ešte nezrodila, ale teraz vyzerá najpravdepodobnejšie (kurz 3,23). No aj do tretice to poistíme, pričom viac vzhľadom na vzájomné zápasy budeme veriť hosťom. A aj do tretice sa X2 oplatí menej (kurz 1,52), ako využitie ázijského hendikepu.

Náš tip: AH hostia +0,5 v kurze 1,55 na Tipsport.sk


 

Prešov – Dunajská Streda (sobota o 19:00)

Bude to súboj dvoch najhorších mužstiev doterajšieho priebehu súťaže. To s najväčšou pravdepodobnosťou ovplyvní aj priebeh. Nemožno očakávať otvorenú partiu, tu ide o body, pričom niekto už môže mať aj v podvedomí záchranu, hoci bodové odstupy nie sú ešte tak veľké, že by išlo vyslovene o holú ligovú existenciu. No určite sa obaja budú chcieť chytiť práve teraz. V takýchto dueloch sa iba občas stane, že to je gólová prestrelka, skôr to býva o jednom góle. Preto sa veľa presných zásahov čakať nedá. Tip na maximálne tri je zrejme tutovka pre tých, čo dávajú viac zápasov s nižšími kurzami (kurz 1,23). Tí, čo majú radi vyššie kurzy, zrejme nebudú musieť ľutovať tip na maximálne dva góly v stretnutí (kurz 1,66).

Náš tip: padnú 0-2 góly v kurze 1,66 na Tipsport.sk


 

Senica – Trnava (sobota o 19:00)

Bude to súboj dvoch mužstiev, ktoré sú mimo formy, veď obaja nevyhrali už štyri ligové stretnutia za sebou. Senica to podmurovala vypadnutím v pohári v treťoligových Veľkých Ludinciach, čím sa stala prvým klubom z najvyššej súťaže, ktorý nepokračuje v Slovenskom pohári. No napodobniť ju mohla aj Trnava, ktorá s veľkou dávkou šťastia vyhrala v Borčiciach, no rozdiel na ihrisku medzi štvrtoligistom a Trnavou nebolo vidieť. Kto vyhľadáva remízové zápasy, toto by mohol byť jeden z nich (kurz 3,20). No ťažko odhadovať, kto sa dostane zo zlej formy skôr, ak vôbec niekto v tomto zápase. Obe mužstvá sa javia nevyspytateľne, preto sa radšej tipovaniu tohto duelu vyhnite.

Zlaté Moravce-Vráble – Žilina (sobota o 19:00)

O favoritovi zápasu sa baviť ani nemusíme. ViOn schytal minulý týždeň debakel v Ružomberku v pomere 6:1, Žilina sa naopak vezie na dobrej vlne. V tabuľke je medzi nimi rozdiel 16 bodov, čo už sú pomaly dve výkonnostné triedy. Keď si k tomu pripočítame fakt, že vo vzájomných zápasoch je jasne lepšia Žilina, ktorá snáď nemá v lige z dlhodobejšieho hľadiska prijateľnejšieho súpera ako sú Zlaté Moravce, potom sa naozaj niet o čom baviť. Žilina vzhľadom na všetky okolnosti musí vyhrať, akýkoľvek iný výsledok by bol pre ňu v tejto situácii vlastne hanbou.

Náš tip:2 výhra hostí v kurze 1,64 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov:
13,02 na Tipsport.sk