Main Content

Mourinho o prezidentovi Realu Madrid Perezovi: Chcel, aby som klub vyčistil

nedeľa, 25. september 2016 11:08 | Autor: Jakub Vaverka

Mourinho o prezidentovi Realu Madrid Perezovi: Chcel, aby som klub vyčistil
Mourinho o prezidentovi Realu Madrid Perezovi: Chcel, aby som klub vyčistil | zdroj: © TASR

Už čoskoro uzrie svetlo sveta nová kniha o Josém Mourinhovi, ktorú napísal žurnalista Robert Beasley. V týchto dňoch sa v britských a španielskych médiách objavuje niekoľko vyjadrení portugalského kouča, ktoré budú v spomenutej publikácii. Niektoré „Mouove“ tvrdenia sú naozaj zaujímavé.

Španielsky denník Marca prináša vyjadrenia aktuálneho trénera Manchestru United o Reale Madrid, v ktorom Mourinho pôsobil do roku 2013. V posledných deviatich rokoch to bol len José, kto dokázal s Los Blancos získať majstrovský titul.

Mourinho v Beasleyho knihe hovorí o tom, že po odchode Carla Ancelottiho v roku 2015 chcel klubový prezident Florentino Perez, aby sa vrátil do klubu. Miesto neho však Biely Balet viedol Rafael Benitez, ktorého vláda sa skončila neslávne: „Prezident ma zbožňuje a chcel, aby som sa vrátil späť. Chcel, aby som vyčistil klub, vytriedil hráčov ako Pepe, Casillas, Ramos či Marcelo. Povedal som mu však, že už je príliš neskoro.“

Portugalčan bol v tom čase trénerom Chelsea, podľa jeho slov klubu „jeho srdca“ a mal v pláne na Stamford Bridge zotrvať niekoľko rokov. To, že bol z modrej časti Londýna prepustený v závere toho istého roka je už iný príbeh.

Zaujímavosťou je, že k zverejneným informáciám sa vyjadrilo aj vedenie Realu Madrid. Španielsky gigant tvrdí, že Mourinhove tvrdenia nie sú pravdivé. Ak by sa totiž ukázalo, že sa chcel klubový prezident zbaviť opôr ako Ramos, Marcelo či Pepe, pohode v španielskej metropole by to istotne nepridalo.

V Beasleyho knihe José Mourinho ďalej prezrádza, že keď Perezovi povedal, že sa do Realu nevráti, klubové vedenie sa rozhodovalo medzi Benitezom a Zidaneom: „Prezident si však myslel, že Zidane má len meno a hviezdny status, pričom nič nedokázal ani len s rezervným tímom. Mužom, ktorý Real môže viesť mal byť Klopp. Ale Rafa? Ani náhodou!“