Main Content

Obnoví sa spolupráca Crosby + Marchand aj v NHL?

pondelok, 26. september 2016 09:27 | Autor: Dávid Lech

Obnoví sa spolupráca Crosby + Marchand aj v NHL?
Obnoví sa spolupráca Crosby + Marchand aj v NHL? | zdroj: © TASR

Hra Crosbyho s Marchandom patrí medzi ozdobu Svetového pohára. Zámorie sa teraz zaoberá otázkou, či je reálne ich zlúčenie v jednej formácii aj v NHL.

Elitná kanadská formácia na Svetovom pohári 2016 v zložení Brad Marchand – Sidney Crosby – Patrice Bergeron patrí medzi ozdoby septembrového turnaja. Azda najobávanejšou útočnou dvojicou v Toronte je dvojica Marchand – Crosby, ktorí si na ľade vynikajúco porozumeli a po prvom semifinálovom súboji okupujú prvú a druhú priečku v produktivite.

Krídelník Bostonu Bruins Brad Marchand si v štyroch stretnutiach na konto pripísal 5 bodov za bilanciu 3+2. Jeho „parťák“ Crosby sa do štatistík zapísal sedemkrát, keď strelil tri góly a na ďalšie štyri asistoval. Kanadskí hokejisti si vynikajúco „sadli“ a to nielen na ľade. V lete spolu trénovali a určite sa aspoň zľahka bavili o tom, ako by mohla vyzerať ich spolupráca v najlepšej hokejovej lige sveta.

Je samozrejmosťou, že Sidney Crosby neopustí celok úradujúceho šampióna NHL z Pittsburghu Penguins. Marchand má k odchodu zo svojho klubu oveľa bližšie. Už len 263 dní ho delí od toho, aby sa stal voľným hráčom a mohol sa upísať „tučniakom.“ „To je ešte ďaleko. Musíme sa hlavne sústrediť na tento turnaj. Budeme sa ale zaoberať všetkým. Je to veľká zábava hrať so Sidom, to je samozrejmé,“ cituje slová dôrazného útočníka thehockeynews.com.

Boston Bruins má za sebou náročné obdobie, v ktorom sa muselo zriecť niekoľkých zvučných mien na čele s Milanom Lucicom, Dougiem Hamiltonom či naposledy Louim Erikssonom. Odchod hráča kalibru ako Marchand by americkým tímom poriadne zatriasol a „medvede“ údajne chystajú pre svoju oporu nový dlhodobý kontrakt, ktorý by mohol stihnúť podpísať ešte pred začiatkom nového ročníka.

Možnosť zahrať si po boku jedného z najlepších hokejistov 21. storočia je až príliš lákavá ponuka a 28-ročný krídelník Bostonu o nej bude určite minimálne uvažovať. Chémia medzi oboma hráčmi funguje takmer dokonale, čo určite neuniklo ani pozornosti vedeniu Pittsburghu Penguins, ktorí by určite neváhali priviesť lídrovi do tímu hráča, s ktorým si rozumie na ľade i mimo neho.