Main Content

Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 26. september 2016 09:47 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole nastala zmena na konci tabuľky, keď koncové svetlo súťaže drží po novom Prešov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Igor Šemrinec (Trenčín) – Má síce v sezóne katastrofálne brankárske štatistiky, ale proti Slovanu mal zrejme najväčšiu zásluhu na víťazstve Trenčína. Belasým totiž zneškodnil  okrem iného dva tutové šance, ktoré by zmenili dejiny duelu. Najprv vychytal zoči-voči Scheta a v úplnom závere zachránil víťazstvo pri tutovke Kubíka.  

Obrancovia

Noe Achille Kwin (Dunajská Streda) – Defenzíva Dunajskostredčanov nielenže fungovala, ale aj pomohla k víťazstvu v Prešove. Kamerunčan Kwin nastúpil na pravom kraji obrany, kde mu to sedí viac ako v strede. Svoj výkon korunoval streleným gólom po rohovom kope a pri treťom presnom zásahu výborne vybojoval loptu, čo bol základ úspešnej akcie.

James Lawrence (Trenčín) – Anglický defenzívny univerzál začal zápas na ľavej strane obrany, odkiaľ prihral na prvý gól duelu. V druhom polčase sa presunul na stopérsky post, čím sa zlepšila kompaktnosť trenčianskej defenzívy, ktorá už potom neinkasovala a domáci tak vyhrali 2:1. 

Jakub Brašeň (Dunajská Streda) – Hráči DAC-u sa dočkali prvého víťazstva v sezóne a hneď sa odlepili z dva tabuľky. Výraznou mierou k tomu prispel aj Brašeň, u ktorého sa začala prvá a zároveň víťazná gólová akcia. No Brašeň sa ešte viac vyznamenal v druhom dejstve, keď na bránkovej čiare zabránil istému gólu po strele Katonu.

Stredopoliari

Pablo Podio (Podbrezová) – Tento argentínsky futbalista mal veľkú zásluhu na víťazstve železiarov v zápase druhého proti tretiemu. Svoju ľavačku nechal prehovoriť pri prvom góle, keď loptu zakrútil z priameho kopu do brány a neskôr aj pri treťom góle, keď ideálne našiel hlavu Vajdu.

Igor Žofčák (Michalovce) – Zemplínčania v ňom našli pravého lídra, čo ukázal aj proti Myjave. Prvú gólovú akciu pomohol rozvinúť, neskôr vytváral ďalšie šance, no tie zostali nevyužité. Preto to zobral do vlastných rúk, resp. hlavy, keď v závere rozhodol o troch bodoch pre Michalovce.

Michal Škvarka (Žilina) – Zápas v Zlatých Moravciach sa nezačal pre hostí najlepšie, keď prišli o Pečovského, ale situáciu zvládli. Výrazný podiel na tom má Škvarka, ktorý mužstvo následne potiahol ako zastupujúci kapitán a tiež prihral na víťazný gól Otubanjovi, ktorý sa presadil s domácim prispením.

Babatounde Bello (Trnava) – V regionálnom derby prekypoval aktivitou, akou niekoľko iných hráčov dokopy. Bello nešetril krokom, dopĺňal hrot útoku, rozhadzoval lopty a bol snáď pri všetkom nebezpečnom, čo si Trnava vytvorila. Odmenou mu bol víťazný gól, pri ktorom sa ukázali všetky jeho prednosti v stretnutí.

Matej Kochan (Podbrezová) – Z hľadiska postavenia mužstiev v tabuľke sa hral šláger kola na Horehroní. V ňom vyhrali domáci, a to hlavne vďaka tomu, že boli dôraznejší v súbojoch. Stelesnením toho bol Kochan, ktorý okrem veľkej ochoty ukázal aj nadstavbu. Toľko sa snažil dať gól, až ho dal, pričom bol víťazný.  

Útočníci

Pavol Šafranko (Podbrezová) – Útočník reprezentačnej 21-tky odohral proti Ružomberku vydarený zápas. Jeho akcie z pravej strany robili hosťujúcej defenzíve vrásky na čele. Po faule naňho padol prvý gól a neskôr sám na druhý presný zásah prihral Kochanovi. No tých asistencií mohol mať viac, ak by spoluhráči veľké šance premenili.   

Ákos Szarka (Dunajská Streda) – Bol prakticky pri všetkom dôležitom, no hlavne bol pri góloch svojho mužstva. Pri prvom góle výborne zapracoval pred bránou a Štepanovský už nemal problém otvoriť skóre. Druhý presný zásah padol po rohu, ktorý vybojoval, no a neskôr sa postaral o najkrajší moment zápasu, keď nádhernou strelu využil Sarrovu prihrávku.