Main Content

FOTO: Brankár Chicaga Blackhawks si dal na prilbu slovenskú legendu

pondelok, 26. september 2016 09:21 | Autor: Dávid Lech

FOTO: Brankár Chicaga Blackhawks si dal na prilbu slovenskú legendu
FOTO: Brankár Chicaga Blackhawks si dal na prilbu slovenskú legendu | zdroj: TASR+Instagram

Scott Darling, brankárska dvojka Chicaga Blackhawks, zverejnila dizajn novej masky pre ročník 2016/2017. Objavilo sa na nej množstvo krásnych detailov vrátane podobizne slovenského hokejistu.

Brankár Scott Darling si vďaka svojej skvelej povahe a skromnosti získal posledné roky množstvo fanúšikov. Tí po novom obdivujú jeho brankársku masku pre novú sezónu 2016/2017, na ktorej sa rozhodol vzdať hold niektorým osobnostiam z minulosti.

V uplynulých rokoch sa na jeho maske objavil Michael Jordan či Blue Brothers. Po novom na jeho maske nájdete Waynea Campbella a Gartha Algara z kultovej relácie Wayne’s World, v ktorej sa objavil taktiež fiktívny obchod „Stan Mikita’s Donuts.“ Práve logo tohto obchodu sa objavilo na maske 27-ročného Američana, ktorý tak bude celý rok zaskakovať za Coreyho Crawforda s podobizňou slovenského rodáka.


zobraziť fotogalériu (3)

Autor masky, Švéd David Gunnarsson, zverejnil detailné zábery svojho nového skvostu na sociálnej sieti Instagram, kde do popisu napísal: „Scott Darling vedel, čo chcel mať na novej maske. A čo môže byť viac ako dizajn týchto dvoch elegánov. Priznám sa, že bolo zábavné kresliť túto masku. Zbožňujem tvoriť masky, ktoré hovoria príbeh. Spojili sme so Scottom hlavy a prišli sme na spôsob ako skĺbiť dva dizajny v jedno. Z diaľky to vyzerá, že je to jednoznačná maska s motívom Blackhawks, no keď prídete bližšie, objavíte nové detaily a maska sa pred vašimi očami úplne transformuje,“ píše s pocitom spokojnosti svetoznámy tvorca dizajnov brankárskych prilieb, ktorý opäť raz vytvoril z obyčajnej hokejovej ochrany hlavy umelecké dielo.