Main Content

Guľa do Sparty? Podľa českých médií je najväčší kandidát!

utorok, 27. september 2016 10:46 | Autor: Filip Chudý

Guľa do Sparty? Podľa českých médií je najväčší kandidát!
Guľa do Sparty? Podľa českých médií je najväčší kandidát! | zdroj: © TASR

Sparta Praha hľadá nového trénera. Spomína sa množstvo mien, ale české médiá dávajú najväčšie šance slovenskému trénerovi Adriánovi Guľovi.

Prehra v najväčšom národnom derby sa neodpúšťa nikde, ani v Česku. Sparta Praha doma cez víkend prehrala s mestským rivalom zo Slavie 0:2, jej tréner Zdeněk Ščasný hneď po zápase naznačil, že jeho dni sú možno zrátané a začiatok tohto týždňa to potvrdil, keď skončil vo funkcii. Mužstvo prevzali dočasne jeho asistenti, ale vedenie už začalo hľadal nástupcu.

Pre nás je zaujímavé to, že najväčším kandidátom na uvoľnenú stoličku je podľa českých médií aktuálne tréner Žiliny Adrián Guľa. Podľa idnes.cz ho Sparta mala v hľadáčiku už minulý rok a dlhšie sleduje jeho prácu, pričom táto stránka ho spomína medzi kandidátmi hneď ako prvého. Web isport.cz dokonca zašiel ešte ďalej a dal Guľovi až 50-percentnú šancu na to, že novým trénerom Sparty sa stane práve on.

Spomedzi českých trénerov sa najviac hovorí o trénerovi Liberca Jindřichovi Trpiškovskom, ten dostal od isport.cz 30-percentnú šancu. No aj on je viazaný zmluvou. Ak by chcela Sparta Guľu získať, musela by sa dohodnúť so Žilinou, keďže má s ňou zmluvu až do konca budúcej sezóny. A to by mohol byť ten najväčší problém, keďže Žilinčania si rozbehli sezónu na titul, pričom odchod trénera na konci prvej tretiny súťaže by im mohol ublížiť.