Main Content

Chicago sa stále nevie dohodnúť s Panarinom. Rus však tvrdí, že mu o peniaze nejde

utorok, 27. september 2016 16:00 | Autor: Dávid Lech

Chicago sa stále nevie dohodnúť s Panarinom. Rus však tvrdí, že mu o peniaze nejde
Chicago sa stále nevie dohodnúť s Panarinom. Rus však tvrdí, že mu o peniaze nejde | zdroj: © TASR

Vedenie Chicaga Blackhawks už počas uplynulej sezóny deklarovalo, že chce predčasne predĺžiť kontrakt s Rusom Artemijom Panarinom. Talentovaný útočník je ale krátko pred novým ročníkom stále bez zmluvy.

Po skvelej sezóne 2014/2015 sa upísal Chicagu Blackhawks a do najlepšej hokejovej ligy sveta vstúpil ako hurikán. V 80 stretnutiach pozbieral 77 kanadských bodov, strelil 30 gólov a vďaka fantastickým výkonom si vyslúžil Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny.

Nováčikovský kontrakt s „jastrabmi“ podpísal napriek faktu, že gáža 812 500 amerických dolárov nezodpovedala maximálnej výške, ktorú mu ponúkalo viacero klubov na čele s Torontom Maple Leafs. Na ľade vytvoril spoločne s Američanom Patrickom Kaneom azda najlepší útočný tandem v lige a vďaka skvelým výkonom si vyslúžil výkonnostné bonusy vo výške 2 575 000 USD.

Celok z veterného mesta chcelo s ruským krídelníkom predčasne predĺžiť zmluvu, ktorá sa mu končí v lete 2017. „Jastraby“ sú ale zatiaľ v jednaniach neúspešné a tak sa v zámorí čo raz viac špekuluje o jeho budúcnosti v Chicagu. Panarin sa ale špekuláciami vôbec nezaoberá: „Prišiel som do NHL hrať hokej, nie kvôli peniazom a kontraktom. Môj agent všetko dohodne,“ cituje slová 24-ročného hokejistu secondcityhockey.com.

Podľa najnovších informácií by sa nový kontrakt Panarina mohol podobať zmluvám Brandona Saada, Aleksandra Barkova či krajana Vladimira Tarasenka. Sadd podpísal 6-ročnú zmluvu v hodnote 36 miliónov s Columbusom, Barkov sa nedávno upísal Floride Panthers na 6 rokov za 35,4 miliónov a Tarasenko podpísal osemročný kontrakt za 60 miliónov amerických dolárov.

Rodák z ruského Korkina ale výrazne potešil fanúšikov Chicaga a dal jasne najavo, že hokej nehrá pre peniaze. „Momentálne sa mi páči všetko a som spokojný,“ dodal a upokojil priaznivcov Hawks, ktorí Panarina podozrievajú, že od vedenia klubu vyžaduje megalomanský kontrakt, ktorý by mohol finančne zruinovať americký klub.