Main Content

Horúca správa: Nové Zámky menia trénera!

utorok, 27. september 2016 16:05 | Autor: TASR

Horúca správa: Nové Zámky menia trénera!
Horúca správa: Nové Zámky menia trénera! | zdroj: © TASR

Nové Zámky 27. septembra (TASR) - Miroslav Chudý už nie je trénerom hokejového tipsportligistu HC Mikron Nové Zámky. Vedenie nováčika najvyššej súťaže s ním v utorok rozviazalo kontrakt pre nepresvedčivé výkony tímu a neuspokojivé výsledky.

Nové Zámky získali v prvých troch stretnutiach nového ročníka sedem bodov, uplynulý tipsportligový týždeň im však vôbec nevyšiel. Po prehre 1:2 v Poprade prišiel domáci debakel s Banskou Bystricou (2:9) a do tretice neúspešný výsledok v Liptovskom Mikuláši (2:3). Po nedeli sa vedenie klubu rozhodlo pre rázne riešenie situácie. "Vzhľadom na nepresvedčivé výkony sa vedenie klubu okamžite rozhodlo prerušiť spoluprácu s pánom Chudým. Tím v najbližšom období povedú jeho doterajší asistenti, Ivan Černý a Juraj Rehák," potvrdil pre TASR generálny manažér Michal Tóth.

Černý s Rehákom budú zastupujúcimi trénermi v najbližších dvoch dueloch Nových Zámkov v Martine a doma proti Dukle Trenčín. "Potom by mal tím prevziať nový tréner, ktorého sme začali hľadať," dodal Tóth. Podľa jeho ďalších slov bola zmena šéfa striedačky nevyhnutná, keďže výkony mužstva i jeho výsledky sa rozchádzali s klubovými ambíciami. "Neviete vymeniť celý mančaft. Aj preto sme sa rozhodli riešiť situáciu takto. Bohužiaľ, takéto rozhodnutia patria k hokeju. Máme postavený dobrý tím, chlapci to majú v sebe a musia ukázať viac."

K lepším výsledkom majú dopomôcť aj fínski legionári - obranca Konsta Mäkinen a útočník Ossi Saarinen, ktorí vystužili káder len minulý týždeň. K ďalším zmenám v najbližšej dobe nepríde. "Momentálne o tom neuvažujeme. Všetci chlapci majú zmluvy, no musia zlepšiť svoje výkony, aby sa dostavili výsledky," dodal pre TASR Tóth.