Main Content

Vittek údajne blízko k prestupu, ide o popredný klub u našich susedov

streda, 28. september 2016 13:00 | Autor: Filip Chudý

Vittek údajne blízko k prestupu, ide o popredný klub u našich susedov
Vittek údajne blízko k prestupu, ide o popredný klub u našich susedov | zdroj: © TASR

Historicky najlepší strelec slovenskej reprezentácie Róbert Vittek by si už čoskoro mohol nájsť nového zamestnávateľa. Vraj už do klubu osobne dorazil.

Popredný maďarský klub DVSC Debrecín sa v tejto sezóne zatiaľ trápi a nenapĺňa predpoklady, že by mal hrať o špicu ligovej tabuľky. Portugalský tréner mužstva Leonel Pontes za tým vidí aj fakt, že tímu chýba poriadny gólový útočník, preto sa vedenie klubu rozhodlo konať. Ako informoval maďarský Nemzeti Sport, novou posilou Debrecínu by sa mohol už v krátkom čase stať Róbert Vittek.

Najlepší strelec slovenskej reprezentačnej histórie je od leta bez angažmánu, keď sa nedohodol na pokračovaní spolupráce so Slovanom. Od konca minulej sezóny ho navyše trápili zdravotné problémy, kvôli ktorým musel vynechať aj Euro 2016. Ale už je zrejme v poriadku a pripravený na novú výzvu. A hoci sám hráč v lete priznal, že možno sa vyberie aj exotickou cestou, nakoniec môže zakotviť u našich južných susedov.

Podľa informácií v maďarských médiách už Vittek dokonca dorazil do Debrecínu, kde by mal absolvovať zdravotné testy. Ak by sa všetko úspešne skončilo a Vittek by ako voľný hráč podpísal zmluvu s Debrecínom, stal by sa opätovne spoluhráčom krajana Karola Mészárosa, s ktorým už hrávali v Slovane. A teoreticky by mu to mohlo pomôcť aj v návrate do reprezentácie, keďže napríklad Adam Nemec sa do nej dostal len necelý mesiac po nájdení nového zamestnávateľa, resp. sa do nej vrátil aj iba o rok mladší Marek Bakoš.