Main Content

Juraj Jarábek dostal nepekný predčasný darček k narodeninám

štvrtok, 29. september 2016 10:02 | Autor: Filip Chudý

Juraj Jarábek dostal nepekný predčasný darček k narodeninám
Juraj Jarábek dostal nepekný predčasný darček k narodeninám | zdroj: © TASR

Známy slovenský futbalový tréner Juraj Jarábek začiatkom budúceho týždňa oslávi narodeniny, ale jeho zamestnávateľ mu pripravil nepekný darček.

Slovenský tréner Juraj Jarábek už nie je trénerom gruzínskeho mužstva Dinamo Tbilisi,  a to všetko sa zomlelo necelý týždeň pred jeho 54. narodeninymi. Ako informovala internetová stránka klubu, odvolaný z funkcie bol pre neuspokojivé výsledky. Mužstvo dočasne povedie jeho bývalý gruzínsky asistent a vedenie bude medzitým hľadať nástupcu.

V Diname skončili aj slovenskí asistenti Juraja Jarábka Branislav Mráz a Milan Ivanka, ktorý sa staral o kondičnú zložku. Slovenských trénerov nezachránilo ani to, že získali po zimnom príchode do klubu až tri trofeje (titul, Gruzínsky pohár aj Superpohár). No tiež treba povedať, že prebrali mužstvo v zimnej prestávke na prvom mieste a s dostatočným náskokom.

Ich hlavnou úlohou malo byť presadenie sa v pohárovej Európe, ale Dinamo Tbilisi v nej opäť neuspelo, keďže sa nekvalifikovalo do skupinovej fázy. V ligovej súťaži obhajca titulu síce v novom ročníku ešte neprehral, ale na druhej strane ani veľmi nevyhráva, keďže zo šiestich zápasov až štyri remizoval.