Main Content

FOTO: Peter Budaj má novú masku pre NHL. Je krásna

štvrtok, 29. september 2016 14:26 | Autor: Dávid Lech

FOTO: Peter Budaj má novú masku pre NHL. Je krásna
FOTO: Peter Budaj má novú masku pre NHL. Je krásna | zdroj: © TASR

Peter Budaj sa už v plnom prúde pripravuje na nový ročník 2016/2017. Fanúšikovia sa po novom kochajú jeho novou maskou s nádherným dizajnom, na ktorej nechýba ani klasika v podobe jeho obľúbenej postavičky zo seriálu Simpsonovci.

Ako inak, tvorcom jeho novej ochrany hlavy je švédsky svetoznámy dizajnér masiek David Gunnarsson. Pod pseudonymom „DaveArt“ sa na sociálne sieti Instagram popýšil svojím novým výtvorom pre slovenského brankára, ktorý pred novou sezónou bojuje o miesto v prvom tíme Los Angeles Kings. Zdá sa, že banskobystrický rodák očakáva, že si vybojuje miesto po boku Američana Jonathana Quicka – jeho maska je totiž prvotne venovaná brankárskym legendám kalifornského celku.


zobraziť celú galériu (3)

Spolu s Petrom Budajom spolupracujeme už niekoľko rokov, ďalší rok budeme oslavovať dekádu! Je to desať rokov veľmi vzrušujúceho kreslenia masiek. Ďakujem, Peter! Zbožňujem byť tvojím „maskérom.“ Peter vedel, čo chce na jeho novej maske Kings. Tichý, pokojný dizajn, čistý a taktiež old school ako poďakovanie pri výročí 50. rokov LA Kings a tiež ako pocta brankárovi Kings, Rogie Vachonovi. Milujem jeho predstavy a keď prišiel s plánom, začal som maľovať a tvoriť masku,“ píše švédsky svetoznámy dizajnér masiek, ktorý spolupracuje aj s Jaroslavom Halákom či mnohými ďalšími svetovými brankárskymi hviezdami.

Napriek tomu, že maska je venovaná predovšetkým spomínanému Rogie Vachonovi, veľkému nápisu LA a taktiež logu pri príležitosti 50. výročia klubu, Peter Budaj si neodpustil už tradičnú postavičku zo Simpsonovcov v podobe Neda Flandersa, ktorý je v seriáli vykreslený ako zbožný človek žijúci na princípoch Biblie, čo má poukazovať na silnú vieru v Boha slovenského hokejistu.