Main Content

3 prestupové špekulácie, ktorých súčasťou je aj Tomáš Tatar

štvrtok, 29. september 2016 14:14 | Autor: Dávid Lech

3 prestupové špekulácie, ktorých súčasťou je aj Tomáš Tatar
3 prestupové špekulácie, ktorých súčasťou je aj Tomáš Tatar | zdroj: © TASR

V zámorí sa veľa špekuluje o odchode útočníka Tomáša Tatara z Detroitu Red Wings. Predstavujeme tri najaktuálnejšie prestupové špekulácie, ktorých súčasťou je aj slovenský hokejista.

Detroit Red Wings naďalej zúfalo hľadá posilu do obrany. Zatiaľ čo v útoku má pretlak kvalitných mladých hráčov, v obrane to také ružové nie je. Aj z tohto dôvodu sa hovorí o odchode 25-ročného slovenského krídelníka, ktorý je vďačným obchodným artiklom. Slovenský krídelník vlani pozbieral 45 kanadských bodov za bilanciu 21+24 a vďaka vysokému potenciálu by bol na trhu vcelku žiadaným hráčom.

1. Winnipeg Jets

Najnovšia prestupová špekulácia. Talentovaný obranca Winnipegu Jets Jacob Trouba údajne trvá na odchode z kanadského tímu, čo je obrovská šanca pre Detroit priviesť do tímu žiadaného komplexného obrancu s veľkým potenciálom do budúcnosti. Stránka thehockeypress.ca tvrdí, že za mladého beka by bol americký celok ochotný vymeniť prvú voľbu v drafte a taktiež jeho krajana Dannyho DeKeysera. V úvahu prichádza taktiež odchod slovenského krídelníka alebo jeho spoluhráča Gustava Nyquista, ktorý ale s veľkou pravdepodobnosťou mesto motorov neopustí. V prípade, že by bol Tatar vymenený k „tryskáčom,“ v tíme by sa stretol s druhým Slovákom Markom Daňom.

2. Anaheim Ducks

Ďalšou destináciou, v ktorej by mohol zakotviť Tomáš Tatar je Anaheim Ducks. Potencionálne voľný pre výmenu je podľa thehockeypress.ca mladý americký obranca Cam Fowler, ktorý by sa Detroitu Red Wings, rovnako ako Trouba, veľmi zišiel a v prípade prestupu do „Hockeytownu“ by sa stal zrejme automaticky členom prvého obranného páru „červených krídel.“ Naopak, Tatar by mohol „zaparkovať“ v elitnom útoku kalifornského tímu po boku Ryana Getzlafa a Coreyho Perryho, kde by mohol zbierať 60-70 bodov za sezónu.

3. Vancouver Canucks

O niečo staršia, no stále aktuálna možnosť výmeny Tomáša Tatara. Vancouver Canucks údajne baží po zisku útočníka do prvých dvoch elitných formácií, kde by slovenský krídelník s určitosťou zapadol. Zatiaľ čo Detroit má k dispozícii to, čo hľadajú Nucks – teda mladého produktívneho útočníka, kanadský tím má pre zmenu k dispozícii niekoľko veľmi slušných obrancov. Najviac sa na thehockeypress.ca spomína možnosť odchodu Švéda Alexandra Edlera alebo Christophera Taneva.