Main Content

Na Cháru neustále bučia diváci. Zastávajú sa ho aj zámorské média

štvrtok, 29. september 2016 14:08 | Autor: Dávid Lech

Na Cháru neustále bučia diváci. Zastávajú sa ho aj zámorské média
Na Cháru neustále bučia diváci. Zastávajú sa ho aj zámorské média | zdroj: © TASR

Stačí, že pred zápasom vykorčuľuje na ľad a fanúšikovia na Svetovom pohári 2016 v Toronte ho poriadne „vybučia.“ Nehovoriac o momentoch, keď má počas stretnutia na svojej hokejke puk. Zdeno Chára to v „mekke hokeja“ vôbec nemá jednoduché.

Zdeno Chára si nezaslúži tvoju nenávisť, Toronto,“ znie na začiatku článku kanadskej športovej stránky sportsnet.ca. Napriek tomu je bučanie azda každý zápas hlasnejšie a hlasnejšie. Vníma ho aj samotný „Big Z,“ ktorý sa v rozhovore pre zámorskú televíznu stanicu vyjadril na margo nenávisti hokejových priaznivcov voči jeho osobne v Air Canada Centre: „Aby som bol úprimný, neviem, prečo to robia. Samozrejme, nemôžem kontrolovať fanúšikov. Niekedy ale jednoducho nechápem. Občas mám pocit, že pískajú, lebo jednoducho potrebujú na niekoho bučať. Ak mám byť úprimný, nestarám sa o to. Nevadí.

Ak si hokejový fanúšik zaloví v pamäti, zistí, že fanúšikovia Toronta Maple Leafs sa zrejme nedokážu preniesť cez siedmy rozhodujúci zápas play-off 2013, v ktorom Boston Bruins dokázal zvrátiť nepriaznivé skóre 1:4 a postúpil ďalej po výsledku 5:4 po predĺžení. Chára si v zápase síce pripísal na konto bod za asistenciu, no taký Patrice Bergeron zaznamenal bilanciu 2+1 a Brad Marchand prihrával na víťazný gól. Práve tento zápas ale odštartoval vlnu „bučania“ na najvyššieho muža v histórii najlepšej hokejovej ligy sveta.

Ak je to kvôli hre za Boston, je tu viac chlapcov z Bostonu. Neviem, nevadí. Predovšetkým sa sústredím na to, aby som vždy podal čo najlepší výkon,“ hovorí o neustálych posmešných reakciách na jeho adresu počas celého Svetového pohára. Slovenský hokejista je pritom hráčom, ktorí si bučanie takmer vôbec nezaslúžia.

V tímovom prostredí je pokojný, hýbe sa potichu. Je plný rešpektu voči každému, s kým príde do kontaktu. Dokonca aj chlapík, ktorý mu dnes podával kávu sa cítil tak rešpektovaný ako jeho spoluhráči. A práve toto najviac vyznačuje Zdena Cháru,“ vraví lodivod Tímu Európy Ralph Krueger.

Na tieto slová rešpektovaného trénera autor článku Luke Fox v závere len vyčítavo ironicky poznamenal: „Tie slová znejú otrasne. Poďme ho radšej vypískať.“