Main Content

Analýza 11. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 15,51

sobota, 1. október 2016 14:45 | Autor: Filip Chudý

Analýza 11. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 15,51
Analýza 11. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 15,51 | zdroj: © TASR

V poslednom kole pred druhou reprezentačnou prestávkou sa uzavrie prvá tretina tohto ročníka. Ako by mohli dopadnúť jednotlivé zápasy z tipérskeho pohľadu?

Slovan – Michalovce (sobota o 17:00)

V lepšej výsledkovej forme sú Michalovce, a to po dvoch víťazstvách v sérii pomerne jasne, no to nič nemení na tom, že favoritom stretnutia je Slovan. Po výhre nad Žilinou získal z nasledujúcich štyroch stretnutí len dva body, čo znížilo jeho šance na titul na minimum. No to paradoxne môže hráčom pomôcť, pretože už od nich nikto nič nečaká, už sklamali všetkých, hlbšie už padnúť nemôžu. Kapitánom hostí je donedávna kapitán Slovana Igor Žofčák. Ak toho belasí eliminujú, ich nádeje na víťazstvo výrazne stúpnu. V minulej sezóne mal síce navrch vo vzájomných stretnutiach Slovan, ale dvakrát rozhodol o výhre až v nadstavenom čase. Preto tip X2 na hendikepovú stávku s jednogólovým náskokom pre hostí nemusí byť márny (kurz 1,60). V minulej sezóne, keď mal Slovan navyše lepšie výsledky, by vyšiel vždy. No na ten istý tip využite ázijský hendikep, pretože je na to vyšší kurz, hoci stávka je vlastne tá istá.

Náš tip: AH hostia +1,5 v kurze 1,66 na Tipsport.sk

Myjava – Senica (sobota o 17:00)

Kopaničiarsko-záhorácke el clásico, aj takto sa tento súboj zvykne nazývať. No treba povedať, že jeho náboj trochu ochabol, keďže hlavne Záhoráci sa vydali legionárskou cestou a tí hráči jednoducho v sebe necítia náboj miestneho derby. Senica patrí medzi kluby s najhoršou formou, to Myjava by mohla byť spokojná, ak by nedostala víťazný v Michalovciach v nadstavenom čase. Favoritom by mala byť Myjava, ale na domácej pôde nie je zas až tak presvedčivá. Vyhrať môže, ale nedá sa čakať, že nejako výrazne. Veríme v jej výhru maximálne o gól.

Náš tip: Myjava - Senica 0:1, tip X2 v kurze 1,33 na Tipsport.sk

Žilina – Podbrezová (sobota o 17:00)

Najlepšia ligová obrana, ktorá dostala len tri góly, cestuje na pôdu najlepšieho ligového útoku, ktorý zaznamenal až 24 presných zásahov. Je to navyše priamy súboj o prvé miesto, aj keď zmena na čele tabuľky je málo pravdepodobná, to by museli železiari vyhrať o štyri góly. Favoritom je Žilina, ale kurz 1,40 na jej víťazstvo je akoby urážkou doterajších výsledkov a výkonov hostí, ktorí ešte ako jediní neprehrali. V Žiline síce môžu, ale domáci to budú mať bez Pečovského ťažšie, čo ukázal aj súboj v Lipanoch. Aj do tretice veríme, že hostia neprehrajú o dva a viac gólov, pričom v tomto prípade je výhodnejší ázijský hendikep ako tip X2 pri jednogólovom náskoku hostí v klasickom hendikepe (kurzy 1,67 vs. 1,63). Opakujeme, ide o ten istý druh tipu, len za výhodnejší kurz.

Náš tip: AH hostia +1,5 v kurze 1,67 na Tipsport.sk

Ružomberok – Dunajská Streda (sobota o 17:00)

V minulom kole Dunajskostredčania konečne vyhrali, keď dali trojku Prešovu na jeho pôde. Ružomberčania pre zmenu trojku dostali v Podbrezovej. No kým Liptákom sa vonku v tejto sezóne nedarí, doma sú zatiaľ neporaziteľní. Navyše proti DAC-u majú vysoko aktívnu bilanciu vzájomných stretnutí, v ostatných piatich rokoch prehrali len raz. Teraz by Ružomberok mal podľa predpokladov vyhrať opäť (kurz 1,52), no vzhľadom na útočnú silu hostí a defenzívnu nestabilitu domácich to môže byť výhra aj s inkasovaným gólom. Hostia sa podľa nás strelecky pod Čebraťom presadia.

Náš tip: Dunajská Streda dá gól v kurze 1,65 na Tipsport.sk

Trnava – Zlaté Moravce-Vráble (sobota o 17:00)

Ak by sme započítali aj Slovenský pohár, najhoršiu formu z fortunaligistov má aktuálne ViOn. Ten sa už prepadol na predposledné miesto tabuľky, pričom bude mať čo robiť, aby sa z neho odrazil práve v Trnave. Domáci sú jasný favorit a musia vyhrať, proti nim hrajú len absencie dôležitých hráčov, keď sa najnovšie vykartovali aj Godál s Mikovičom. Ak dajú domáci rýchly gól, malo by to byť jasné, v opačnom prípade hostia vôbec nemusia byť bez šance, aj keď už šesťkrát za sebou v Trnave prehrali. No zaujímavé je to, že až sedemkrát za sebou vo vzájomných zápasoch v Trnave padli minimálne tri góly, z toho štyrikrát padlo dokonca až päť gólov.

Náš tip: padnú 3 góly a viac v kurze 1,70 na Tipsport.sk

Trenčín – Prešov (nedeľa o 17:30)

Papierovo by malo ísť o najjasnejší zápas kola. V totálnej deke hrajúci Prešov cestuje na umelú trenčiansku trávu. A hoci futbal vie prinášať prekvapenia a nečakané príbehy, teraz sa to nepredpokladá, aj keď v slovenskej lige nikdy nehovor nikdy. Za klasický tip na výhru Trenčína veľa nezarobíte (kurz 1,22), ale tipy odvodené od gólových rozdielov sú zas otázne, keďže ťažko odhadovať, kde bude konečná gólová hranica. No ak to všetko sčítame, góly by padať mali, také minimálne tri sú pravdepodobné.

Náš tip:padnú 3 góly a viac v kurze 1,50 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov: 15,51 na Tipsport.sk