Main Content

Petržalka to myslí s návratom vážne, získala ďalšie hviezdne meno

sobota, 1. október 2016 11:19 | Autor: Filip Chudý

 Petržalka to myslí s návratom vážne, získala ďalšie hviezdne meno
Petržalka to myslí s návratom vážne, získala ďalšie hviezdne meno | zdroj: © TASR

Petržalský futbal sa postupne vracia na stratené pozície, aj keď ho čaká ešte dlhá cesta. No pomôcť ju skrátiť má ďalšie hviezdne meno s reprezentačnou minulosťou.

Aj keď Petržalka zostúpila z najvyššej súťaže už pred viac ako šiestimi rokmi, stále patrí medzi najznámejšie slovenské kluby a mnohí fanúšikovia sledujú jej osud. Klub z najväčšieho slovenského sídliska momentálne vystupuje pod názvom FC Petržalka Akadémia, a hoci ide o novovytvorený klub, verejnosť ho stále spája s bývalou úspešnou Artmediou. No a prepojenie vzniklo aj na hráčskej súpiske, keď Juraja Halenára a Petra Petráša doplnilo ďalšie hviezdne meno s petržalskou minulosťou.

Ako potvrdila oficiálna stránka klubu, klub do zimy posilnil 29-ročný ofenzívny hráč Juraj Piroska. Jeden z najproduktívnejších ligových hráčov v ostatných sezónach, keď počas senickej éry mu patrilo druhé miesto v tejto štatistike, trénoval s Petržalkou už dlhšie a teraz sa s účastníkom 4. ligy dohodol. „Týmto sa chcem odvďačiť celému klubu, ktorý mi v letnej príprave podal pomocnú ruku a počas môjho pôsobenia by som chcel pomôcť klubu najlepšie, ako budem môcť,” citoval Pirosku klubový web.

Podľa slov generálneho manažéra klubu Andrej Kalina mal Piroska niekoľko ponúk, ale do zimy sa rozhodol pomôcť Petržalke, kde tento odchovanec Slovan začal vážnu seniorskú kariéru. Petržalčania s viacerými bývalými slovenskými reprezentanti v kádri to teda myslia s postupným návratom na vyššie pozície zrejme vážne. Momentálne vedú 4. ligu a mieria do tretej najvyššej súťaže.