Main Content

Marián Hossa svojím vyjadrením potešil hokejových priaznivcov

sobota, 1. október 2016 19:02 | Autor: Dávid Lech

Marián Hossa svojím vyjadrením potešil hokejových priaznivcov
Marián Hossa svojím vyjadrením potešil hokejových priaznivcov | zdroj: © TASR

Marián Hossa má za sebou vydarený Svetový pohár v Tíme Európy a momentálne sa už sústredí na čoraz blížiaci sa štart NHL. Svojím vyjadrením po novom potešil hokejových priaznivcov po celom svete.

V roku 2009 sa ako voľný hráč upísal na 12 rokov Chicagu Blackhawks. Mnohí nad jeho dlhodobým kontraktom krútili hlavou, no ak by ukončil kariéru ešte dnes, tím z veterného mesta by jeho angažmán určite neľutovalo. Marián Hossa bol a stále je významnou postavou úspešného celku, ktorý sa od podpisu s trenčianskym odchovancom radoval zo zisku troch Stanley Cupov.

Rodák zo Starej Ľubovne by si počas dvanástich rokov mal prísť na 63,3 miliónov amerických dolárov. Jeho plat sa postupne zo 7,9 miliónov USD skresáva, tento ročník bude poberať 4 milióny a od ďalšej sezóny bude poberať rovný 1 milión. Jeho cap hit činí 5,275 miliónov USD a do konca naplnenia zmluvy mu ostáva odohrať ešte päť plných sezón.

Je naplnenie zmluvy zo strany slovenského útočníka reálne? „Vieš čo, áno,“ povedal reportérovi Chrisovi Hineovi z chicagotribune.com hviezdny krídelník a vzápätí pokračoval: „Hrám rok za rokom a nezameriavam sa na celých päť rokov. Nikdy neviete, čo sa stane. Pokaziť to môže príliš veľa zranení alebo sa niečo môže zmeniť. Teraz sa ale cítim veľmi dobre a pokúsim sa o to.

Vzorom mu v tomto môže byť nestarnúci 44-ročný hráč Floridy Panthers Jaromír Jágr. „Jágr je iné zviera. Každý z nás je trochu iný. To, čo dokázal tento chlap je neskutočné. Každý má však iný charakter a iné ciele. Mojím cieľom je hrať na mieste, kde môžem byť užitočný a ak nebudem, odídem odtiaľ,“ nechal sa počuť 37-ročný Slovák.

Celková dvanástka draftu 1997 má za sebou s výnimkou nováčikovskej sezóny štatisticky vôbec najhoršiu sezónu, v ktorej pozbieral 33 kanadských bodov (13+20) v 64 stretnutiach. Napriek tomu, že jeho produktivita klesla, stále je pre svoj tím neoceniteľným hráčom a to predovšetkým vďaka málo vídaným defenzívnym schopnostiam, ktorými konkuruje aj tým najlepším špecialistom. Žiadny z expertov nepochybuje o tom, že ak by Hossa hral na pozícii centra, minimálne raz by získal Selke Trophy pre najlepšieho brániaceho útočníka zámorskej profiligy.