Main Content

Smutné správy zo zámoria ohľadom Martina Réwaya

nedeľa, 2. október 2016 18:35 | Autor: Dávid Lech

Smutné správy zo zámoria ohľadom Martina Réwaya
Smutné správy zo zámoria ohľadom Martina Réwaya | zdroj: © TASR

Mal to byť prelomový ročník v jeho kariére. Martin Réway sa rozhodol opustiť Európu a zviditeľniť sa v zámorí. Situácia sa ale dramaticky zmenila a zo zámoria nedávno obleteli svet informácie, ktoré nie sú príliš pozitívne.

V máji podpísal nováčikovský kontrakt s Montrealom Canadiens. Kanadský celok s ním rátal ako s jedným z ofenzívnych ťahúňov farmy v AHL, odkiaľ by sa časom mohol prepracovať do prvého tímu. V zámorí ospevovali jeho cit pre kombináciu a skvelý ofenzívny talent. Všetko ale dramaticky zmenila bližšie nešpecifikovaná choroba kvôli ktorej jeden z najväčších súčasných talentov slovenského hokeja skončil v nemocnici.

Doposiaľ nie je jasné, čo konkrétne Martina Réwaya trápi. Faktom ale ostáva, že tak skoro na ľad zrejme nevykorčuľuje. Stránka habseyesontheprize.com nedávno zverejnila článok, v ktorom sa odvoláva na novinára Louisa-Andreho Larivierea, ktorému hráčov agent prezradil, že Slovák zrejme vynechá celú sezónu: „Agent Martina Réwaya mi povedal, že neočakáva, že bude hrať túto sezónu. Tím o ňom nemá žiadne nové informácie,“ píše na svojom twitterovom účte.

 

Informácie o zdravotnom stave Martina Réwaya sú zatiaľ dobre utajované, no kanadský klub by mal čoskoro zverejniť podrobnosti ohľadom jeho ťažkostí. Mnohí fanúšikovia vyjadrujú súcit s talentovaným mladíkom, ktorý na ľade častokrát pripomína mladšiu kópiu Žigmunda Pálffyho. „To je drsné. Dúfam, že sa plne zotaví a že táto skúsenosť ho len posilní. Ľahko sa mi to hovorí... Uzdrav sa!“ píše fanúšik pod pseudonymom „Ishould Begm.“

Pridali sa aj ďalšie názory podporujúce mladého hokejistu: „Veľmi turbulentné časy pre tohto mladého muža. Snáď všetko dobre dopadne.“ Podporil ho taktiež „Pinkoir“: Ľudia by v takomto veku nemali mať toľko nešťastia.“ Faktom ale ostáva, že ročník 2016/2017 je pre slovenského reprezentanta ohrozený. Neostáva nič iné, len sa pripojiť k rade fanúšikov a držať bronzovému medailistovi z MSJ 2015 palce a priať mu skoré uzdravenie.